BasBQ
Beef en Steak

PP van Milos

M

Milos666

Gast
Verslagje van mijn bereiding van pulled pork.

Omdat ik de mogelijkheid had om een wsm te lenen ging ik gelijk maar voor mijn volgende uitdaging, "pulled pork". Na het internet te hebben afgestruind voor een recept, kwam ik toch weer bij Noskos terecht. Bij BBquality een boston butt van 3.5 kilo besteld, deze werd netjes op tijd afgeleverd dus mocht nog even rusten in de koeling.

De dag voor bereiding alles gereed maakt. Southern succor pork rub en injectiemix gemaakt.


Rub en Injectie mix


Schoon gemaakt en bijgetrimd


Injecteren


Rub ingewreven


Inpakken en nog een nachtje in de koeling.




De volgende morgen de wsm opgestart volgens de Minion methode, en bij een temperatuur van 110?C kon het lapje erop.


Na een temperatuur ven 74?C berijkt te hebben de glaze aan gebracht


2 uur later de butt ingepakt en wachten tot 88?C


Bij 88?C het stukje ingepakt om nog even een uurtje rusten


Resultaat met met eindsaus


En het was best lekker

De volgende keer ga ik meer vocht toevoegen tijdens de Texas crutch om het nog sappiger te krijgen en een foto maken van een opgemaakt broodje. En ik ga weer even sparen voor een smoker.
 
Ziet er heerlijk uit, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Altijd lekker!
 
Terug
Bovenaan Onderaan