Via B&S een boston Butt bemachtigd met als doel PP te maken (en de heatermeter eens voor een langere sessie te gebruiken.
Helaas had ik niet alle benodigdheden in huis voor een basisrubje, maar had nog wel een (verstegen?)kruidenmix voor varkensvlees in huis, dus die maar gebruikt, met als prebbq resultaat:
Tijdens het rubben kwam ik erachter dat er nog een bot in zat, was mij ontgaan, maar uiteraard geen probleem. Nog even gedacht aan het opbinden, maar, mits strategisch neergelegd zou het toch wel een compact stukje vlees blijven.
Mijn WSM klaargemaakt zonder water in de pan, heatermeter aangesloten en na het vullen met wat brandende briketten het vlees erop.
En het voelt bijna als vals spelen, maar wat mooi doet zo'n HM het en afgezien van wat verbindingsproblemen, wat makkelijk maakt het het BBQ'en.
Uiteraard duurde het allemaal weer langer dan gehoopt, maar na een tijdje was het tijd voor het inpakken (was niet al te vroeg begonnen en wilde het niet alsnog nachtwerk laten worden). Misschien bij een wat lage temperatuur, maar tijd bleek toch een factor te zijn.
Het kunstwerk net voor het inpakken:
De kruidenmix bevatte geen suiker, dat gaf een wat minder zwart/bruine bark, als was deze in het "echie" wat donkerder dan op de foto.
Ook mooi om te zien dat de lid open detectie prima werkt:
Niet gebeurd (gelukkig
) was het langzaam afnemen van de temperatuur vanwege een tekort aan briketten. Misschien moet ik het iets anders indelen, maar het "vuur" ging slechts 1 kant op waardoor meer dan de helft van de kolenmand niet ontbrand was. Een snelle por met de stoker zorgde weer voor voldoende warmte.
Een kleine 11 uur later was dit het resultaat:
Smaak was prima, het grootste gedeelte gaat de kroket in. Als er nog wat overblijft na het constant snoepen
Al met al duurde het langer dan verwacht (zelfs ingepakt duurde het nog lang), maar uiteindelijk heb je ook wat, 1,5kg lekker varken...
Helaas had ik niet alle benodigdheden in huis voor een basisrubje, maar had nog wel een (verstegen?)kruidenmix voor varkensvlees in huis, dus die maar gebruikt, met als prebbq resultaat:

Tijdens het rubben kwam ik erachter dat er nog een bot in zat, was mij ontgaan, maar uiteraard geen probleem. Nog even gedacht aan het opbinden, maar, mits strategisch neergelegd zou het toch wel een compact stukje vlees blijven.
Mijn WSM klaargemaakt zonder water in de pan, heatermeter aangesloten en na het vullen met wat brandende briketten het vlees erop.
En het voelt bijna als vals spelen, maar wat mooi doet zo'n HM het en afgezien van wat verbindingsproblemen, wat makkelijk maakt het het BBQ'en.

Uiteraard duurde het allemaal weer langer dan gehoopt, maar na een tijdje was het tijd voor het inpakken (was niet al te vroeg begonnen en wilde het niet alsnog nachtwerk laten worden). Misschien bij een wat lage temperatuur, maar tijd bleek toch een factor te zijn.
Het kunstwerk net voor het inpakken:

De kruidenmix bevatte geen suiker, dat gaf een wat minder zwart/bruine bark, als was deze in het "echie" wat donkerder dan op de foto.
Ook mooi om te zien dat de lid open detectie prima werkt:

Niet gebeurd (gelukkig

Een kleine 11 uur later was dit het resultaat:


Smaak was prima, het grootste gedeelte gaat de kroket in. Als er nog wat overblijft na het constant snoepen

Al met al duurde het langer dan verwacht (zelfs ingepakt duurde het nog lang), maar uiteindelijk heb je ook wat, 1,5kg lekker varken...