- Berichten
- 524

Ik ben gek op kokoswater en je ziet het tegenwoordig steeds meer. Ineens had ik het idee om het te combineren met PP als basis heb ik het wedstrijdrecept van Noskos*1 gebruikt.
Ingredienten:
1 procureur zonder been van 3 kg.
Injectiemix (zie vervolg)
Eindsaus (zie vervolg)
Coffe rub (zie vervolg)
Glaze (zie vervolg)
Trim de procureur, injecteer hem om de vijf centimeter met de injectie mix, smeer hem aan twee kanten in met de rub, Pak hem in met plasticfolie en laat hem een nachtje wachten in de koelkast.




Maak je barbecue klaar voor indirect barbecue?n op 121?C. (in mijn geval een uds), leg wat rookhout op het vuur (in mijn geval kersen) en plaats het vlees erin weg van het vuur.

Na 5 uur of als de kerntemperatuur 74?C is, kan je het insmeren met de opgewarmde glaze. Laat het dan nog twee uur liggen tot je een mooie bark hebt.



Pak het vlees in een dubbele laag aluminiumfolie en laat het tot een temperatuur komen van 88?C. Haal dan het vocht uit de folie en bewaar dit voor de eindsaus en laat het vlees weer ingepakt een uur rusten.

Nu kan het vlees ge-pulled worden. Als alles ge-pulled is kan het worden aangemengd met de eindsaus. Gebruik zoveel dat het goed opsmaak en lekker sappig is.

Ik vond het geslaagd. De kokos komt er niet heel erg bovenuit maar het is toch een lekkere smaak.
De injectiemix

100ml. kokoswater (100% sap)
60ml. kokosazijn
40ml. worchestershire saus
1 eetl. Zeezout
1 eetl. ui granulaat
Doe alles bij elkaar en roer tot het zout is opgelost.
Eindsaus
0,5 cup Vocht van het vlees
0,5 cup Kokoswater
0,25 cup Kokosazijn
3 eetl. Bruine basterdsuiker
2 eetl. worchestershire saus
0,5 cup bbq saus (zie vervolg)
Meng alles in een pannetje en breng het aan de kook. (je zult niet alles nodig hebben)
Glaze
0,5 cup bbq saus (zie vervolg)
2 eetl. kokosazijn
2 eetl. Honing
Meng alles in een pannetje en breng het aan de kook
De bbq saus*2
0,5 cup molasse
0,5 cup worchestershire saus
3 cup ketchup
0,5 cup bruine basterdsuiker
1 blik (560gr.) ananas in blik.
0,25 cup appelsap
0,25 cup sinasappelsap
Breng alles bij elkaar aan de kook. Draai het glad in de blender en laat het afkoelen.
De rub

2 eelt. Vers gemalen koffie
2.eetl. Zeezout
2 eetl. paprika poeder
1 eetl. Chilipoeder (een mix bijv. silvo)
1 eetl. bruine basterd suiker
1 tl. oregano
1 tl. ui granulaat
0,5 tl. zwarte peper
1 tl. gemalen cocos
0,5 tl. Gemalen koriander
Meng alle ingredi?nten bij elkaar.
*1: http://www.bbq-nl.com/2012/11/wedstrijd-pulled-pork.html
*2: http://www.cooks.com/recipe/zh82l9h2/barbecue-pineapple-ribs-sauce.html?