- Berichten
- 55
Hallo B-)
Met het prachtige weer gister de offset aangestoken.
Pork rack was het hoofd menu. 2,5 kilo schoon aan de haak de avond te voren in de marinade.
(inspiratie van http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/easter-pork-rib-roast/)
De marinade gevijzelde, peper, zout, rozemarijn, salie en olijfolie. Eerst het vet ingesneden (net niet in het vlees) en daarna de marinade erop en in een vrieszak in de koeling een nachtje
Uurtje voor hij op de offset ging even op kamertemperatuur laten komen
BBQ aan en rond de 110C gehouden.
En gerookt met appelhout.
Runderworstjes voor de snelle trek
Na een uur of 4,5 a 5 was de kerntemperatuur 56C en heb ik hem in aluminiumfolie gewikkeld
Daarna uitpakken en aansnijden :-*
Het was heerlijk sappig en ik had er nog 2 sauzen bijgemaakt.
De marinade was door het hele vlees getrokken.
Eigenlijk was er geen saus bij nodig!
Ik had er wel 2 gemaakt
http://www.southerndutchbbq.com/carolina-mustard-sauce/
Ik vond hem ietsje te zuur/azijnerig. Extra zoet toegevoegd en toen was ie perfect.
Na een nachtje trekken nog beter!
http://www.southerndutchbbq.com/hot-mango-lime-bbq-sauce/
Bij deze vond ik de ketchup te overheersend.
Volgende dag nog steeds en een extra mango gehaald. extra peppertjes en perfect.
Wat betreft de sauzen geleerd niet alles tegelijk toe te voegen.
Begin met de basis smaken en voeg azijn/ketchup gedoseerd toe tot ie lekker is.
Blijven proeven
Daarnaast had ik nog kipfilet gerookt ingewikkeld in spek.
http://www.southerndutchbbq.com/buttermilk-brined-chicken/
Peppers door de karnemelk gedaan en zonder rub in de spek.
Heerlijk met de mangosaus!
Volgens hetzelfde recept door de karnemelk rozemarijn & salie gedaan. Deze filetjes gerookt voor op brood en door de salade de komende week
En...
Nog een paar forellen erop. Bereid door een vriend in een zoutbad.
Wou de foto er toch nog ff bij doen
Het was een topdag! Heerlijk gegeten en tijdens het roken genoten van goed gezelschap, lekkere drankjes en de zon.
Als je vragen/opmerkingen/tips hebt, hoor ik ze graag!
Veel BBQ plezier allemaal!
Met het prachtige weer gister de offset aangestoken.

Pork rack was het hoofd menu. 2,5 kilo schoon aan de haak de avond te voren in de marinade.
(inspiratie van http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/easter-pork-rib-roast/)

De marinade gevijzelde, peper, zout, rozemarijn, salie en olijfolie. Eerst het vet ingesneden (net niet in het vlees) en daarna de marinade erop en in een vrieszak in de koeling een nachtje


Uurtje voor hij op de offset ging even op kamertemperatuur laten komen
BBQ aan en rond de 110C gehouden.
En gerookt met appelhout.
Runderworstjes voor de snelle trek


Na een uur of 4,5 a 5 was de kerntemperatuur 56C en heb ik hem in aluminiumfolie gewikkeld


Daarna uitpakken en aansnijden :-*

Het was heerlijk sappig en ik had er nog 2 sauzen bijgemaakt.
De marinade was door het hele vlees getrokken.
Eigenlijk was er geen saus bij nodig!
Ik had er wel 2 gemaakt
http://www.southerndutchbbq.com/carolina-mustard-sauce/
Ik vond hem ietsje te zuur/azijnerig. Extra zoet toegevoegd en toen was ie perfect.
Na een nachtje trekken nog beter!
http://www.southerndutchbbq.com/hot-mango-lime-bbq-sauce/
Bij deze vond ik de ketchup te overheersend.
Volgende dag nog steeds en een extra mango gehaald. extra peppertjes en perfect.
Wat betreft de sauzen geleerd niet alles tegelijk toe te voegen.
Begin met de basis smaken en voeg azijn/ketchup gedoseerd toe tot ie lekker is.
Blijven proeven

Daarnaast had ik nog kipfilet gerookt ingewikkeld in spek.
http://www.southerndutchbbq.com/buttermilk-brined-chicken/
Peppers door de karnemelk gedaan en zonder rub in de spek.
Heerlijk met de mangosaus!
Volgens hetzelfde recept door de karnemelk rozemarijn & salie gedaan. Deze filetjes gerookt voor op brood en door de salade de komende week
En...
Nog een paar forellen erop. Bereid door een vriend in een zoutbad.
Wou de foto er toch nog ff bij doen



Het was een topdag! Heerlijk gegeten en tijdens het roken genoten van goed gezelschap, lekkere drankjes en de zon.
Als je vragen/opmerkingen/tips hebt, hoor ik ze graag!
Veel BBQ plezier allemaal!