- Berichten
- 371
Afgelopen weekend een stukje buikspek gekocht bij de slager om de hoek, om "Pork belly burnt ends" te maken.
Ik had nog rub over van mijn Pulled Pork bereiding van de week ervoor, dus dat kon ik nu mooi opmaken.
Mooi stuk buikspek (zonder zwoerd) van 1.9kg en vervolgens in blokjes van 5x5cm gesneden.
Plaatjes zeggen meer dan woorden, dus bij deze:
Na 3 uur waren de blokjes mooi bijgekleurd, dus werd het tijd om ze in te pakken in folie.
Na 2 uur in folie zag het er zo uit:
Vocht uit braadpan in pannetje gegoten, vervolgens met een kwast de blokjes ingesmeerd met eigen braadvocht en daarna nog een glaze er overheen gedaan. Na een uur was dit het resultaat:
Heerlijk stukje varken
Ik had nog rub over van mijn Pulled Pork bereiding van de week ervoor, dus dat kon ik nu mooi opmaken.
Mooi stuk buikspek (zonder zwoerd) van 1.9kg en vervolgens in blokjes van 5x5cm gesneden.
Plaatjes zeggen meer dan woorden, dus bij deze:





Na 3 uur waren de blokjes mooi bijgekleurd, dus werd het tijd om ze in te pakken in folie.

Na 2 uur in folie zag het er zo uit:

Vocht uit braadpan in pannetje gegoten, vervolgens met een kwast de blokjes ingesmeerd met eigen braadvocht en daarna nog een glaze er overheen gedaan. Na een uur was dit het resultaat:


Heerlijk stukje varken
