- Berichten
- 10.082
Hoi bbq-collega's.
Na enkele drukke weken nu weer eens de tijd gehad om lekker de bbq aan te steken.
Toegegeven, tussendoor niet stilgezeten met af en toe een paar ribbetjes, maar nu eens de tijd genomen om eindelijk die porchetta te maken.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Dit MOET je ooit gemaakt hebben. Allemachtig, wat een heerlijk gerecht is dit zeg!!!
Ik heb al eens eerder een mooi stukkie buikspek van 2 kilo gekocht. Deze lag al weken naar me te roepen vanuit de vriezer:
eat me! eat me!
turn me into a porchetta, please!!!!
you will love me more when i'm a porchetta instead of bacon or something like that!
ok ok ok. Ben de beroerste niet. Het spekkie uit de vriezer getrokken en laten ontdooien.
Daarna gevlinderd (geen foto
) en met bbq rub lekker ingerubt (ook geen foto
).
Vervolgens "belegd" met verse salie, rozemarijn, tijm, gemalen venkel, plakjes salami, knoflook, bascilicum en gedroogde oregano (ook hier geen foto
)
Vervolgens strak in de folie om de nacht in de koelkast door te brengen.
En toen was het tijd om mijn telefoon op te laden om voor foto's te kunnen zorgen :-?
En afgelopen zaterdag was het zover. Nu met pics:
Kijk hem een mooi rolletje zijn
Aan het spitje op de bbq. 2 stukjes perenhout op het vuur
Na een uurtje toch ff spieken met als gevolg wat as dat meteen door de bbq waaide
Maar het zag er goed uit
Ff rusten en aansnijden, wat een feest
Op het bordje met frietjes, witlofsalade en een paar japenos
Met dit soort gerechten doen we haast met spijt het restje in de vriezer want ondanks dat het zo lekker is, is 2 kilo toch wat veel voor ons drie B-)
Je wilt gewoon blijven eten, zooo lekker.
Voordeel van deze corona-tijd is nu wel dat we het niet kunnen delen, want tja, dan moet je bij iemand langs en dat mag niet
Dank voor het kijken en voor iedereen: blijf gezond mensen. Let een beetje op elkaar.
Groet
Rick
Na enkele drukke weken nu weer eens de tijd gehad om lekker de bbq aan te steken.
Toegegeven, tussendoor niet stilgezeten met af en toe een paar ribbetjes, maar nu eens de tijd genomen om eindelijk die porchetta te maken.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Dit MOET je ooit gemaakt hebben. Allemachtig, wat een heerlijk gerecht is dit zeg!!!
Ik heb al eens eerder een mooi stukkie buikspek van 2 kilo gekocht. Deze lag al weken naar me te roepen vanuit de vriezer:
eat me! eat me!
turn me into a porchetta, please!!!!
you will love me more when i'm a porchetta instead of bacon or something like that!
ok ok ok. Ben de beroerste niet. Het spekkie uit de vriezer getrokken en laten ontdooien.
Daarna gevlinderd (geen foto


Vervolgens "belegd" met verse salie, rozemarijn, tijm, gemalen venkel, plakjes salami, knoflook, bascilicum en gedroogde oregano (ook hier geen foto

Vervolgens strak in de folie om de nacht in de koelkast door te brengen.
En toen was het tijd om mijn telefoon op te laden om voor foto's te kunnen zorgen :-?
En afgelopen zaterdag was het zover. Nu met pics:
Kijk hem een mooi rolletje zijn

Aan het spitje op de bbq. 2 stukjes perenhout op het vuur

Na een uurtje toch ff spieken met als gevolg wat as dat meteen door de bbq waaide
Maar het zag er goed uit

Ff rusten en aansnijden, wat een feest

Op het bordje met frietjes, witlofsalade en een paar japenos

Met dit soort gerechten doen we haast met spijt het restje in de vriezer want ondanks dat het zo lekker is, is 2 kilo toch wat veel voor ons drie B-)
Je wilt gewoon blijven eten, zooo lekker.
Voordeel van deze corona-tijd is nu wel dat we het niet kunnen delen, want tja, dan moet je bij iemand langs en dat mag niet

Dank voor het kijken en voor iedereen: blijf gezond mensen. Let een beetje op elkaar.
Groet
Rick