BasBQ
Beef en Steak

Plaatdikte offset smoker

E

Eisbein

Gast
Hallo
Ik ben op zoek naar een nieuwe bbq. Nou lijkt me een offset smoker wel iets. Alleen zijn er zo veel verschillende dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Ik begrijp dat de plaatdikte van de smoker nogal verschild en dat hoe dikker het materiaal is hoe makkelijker het is om een constante temperatuur te houden. Alleen kan ik dus nergens vinden vanaf hoeveel mm je een beetje degelijke smoker hebt.
Jullie misschien een idee?
Thx alvast.
 
Jammer, ik had een mooie gevonden van 3.5 mm plaatstaal.
Daar kan ik dus beter niet mijn handen aan branden?
 
Eisbein zei:
Jammer, ik had een mooie gevonden van 3.5 mm plaatstaal.
Daar kan ik dus beter niet mijn handen aan branden?

Je handen branden kan al prima bij die plaatdikte, Eisbein!  :D
 
Eisbein zei:
Ah vandaar die 5 mm  ;)

Aan die van 5 mm brand je je handen net zo hard hoor, ook een van 10 mm is niet lief voor je handen. Staal wordt sowieso heet!
En op zich is 3,5 mm nog niet eens zo gek, daar kan je heeeeel lang plezier van hebben en qua temperatuur stabiliteit is dat ook prima te doen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan