BasBQ
Beef en Steak

Pizza's en een calzone

 
 
 
 

Mike v R

Forum Meubilair
Berichten
10.409
Vandaag weer wezen oefenen met de DPR.
En deeg gemaakt volgens recept van Dominique en mijn eigen saus.

Vandaag alleen foto's.

pizzaeigendeeg003.jpg
pizzaeigendeeg001.jpg


pizzaeigendeeg004.jpg
pizzaeigendeeg006.jpg


pizzaeigendeeg007.jpg
pizzaeigendeeg008.jpg


pizzaeigendeeg009.jpg
pizzaeigendeeg010.jpg


pizzaeigendeeg011.jpg
pizzaeigendeeg013.jpg


pizzaeigendeeg016.jpg
pizzaeigendeeg017.jpg


Aan de calzone gaan we verder werken.

pizzaeigendeeg018.jpg
 
lekkere pizza's Mike, die Calzone is weer een leuke uitdaging apart, ze zien er ekker uit dus jullie zullen gesmuld hebben
 
Helemaal niet verkeerd, wat was er niet goed aan de calzone?
 
De calzone had wat meer gevuld mogen zijn.en wat meer opgeblazen
 
Gewone pizza ziet er erg mooi uit!
 
We blijfen oefenen en verbeteren.
Ook met het deeg maken.
 
Hoe vond je de smaak van het deeg? Hoelang heeft het gerust?
 
Het deeg heeft 30uur gerust.
De smaak is goed,maar ik vond het niet prettig om mee te werken.
Was erg stug,maar ga hem nog een keer maken met verse gist.
 
Heb je hem bij de uiteindelijke bereiding wel eerst op kamertemperatuur laten komen? Hij is koud inderdaad stug. En anders was hij misschien toch wat te droog, je moet er ook echt gevoel voor krijgen, het valt niet zomaar mee, dat is waar hoor.
 
Ik had ze 2uur van te voren uit de koeling gehaald.
En ik denk dat ie precies goed was kwa droogte.

En dit is een goede reden om het gauw weer te maken.
 
Zoals ze zeggen :
Je moete oinderaan begienen,....bij die Bodum... :p

Ik was vroeger nogal een zelfbak pizzafanaat en gebruikte toen veel variaties van brooddeeg,  ging toen goed zolang je topping maar niet veel te vochtig is, dit verknalt meteen je pizza.
maar ja ik was toen nog onwetend en beschikte nog niet over de "betere spullen"  :D
 
Calzone is ook goed te eten,maar wil hem gewoon nog wat verbeteren.
 
Dat is het mooie van Q'en / koken, gewoon proberen / proeven en eventueel verbeteren.
Maar begin ziet er al super uit, en als het dan ook al lekker smaakt, is het puntjes zetten op de i een mooie uitdaging met veel voldoening.
 
Het is ook echt leuk om te doen,en de kinderen zijn er weg van.
 
Terug
Bovenaan Onderaan