- Berichten
- 32
Vrijdag middag en pizza is vaak een geslaagde combinatie
Dus ik dacht laten we dat is organiseren
Donderdag deeg gemaakt met het recept via de ooni app
3 uur laten rijzen op kamertemperatuur in een afgedekte kom (kom was aan de kleine kant) ondertussen de toppings alvast klaargemaakt op schalen en zelf pastasaus gemaakt
na 3 uur rijzen het deeg in stukken van 230 gram verdeeld en bollen van gemaakt
Vervolgens 20 uur in de koelkast laten rijzen
Vrijdag de keu aangestoken tot 350 graden en het vouwen/kneden kon beginnen
Met 10 man eten toch voor de zekerheid nog kant en klaar deeg ingeslagen en dat hebben we nog gebruikt voor een calzone
Helaas niet veel fotos van de pizzas maar de gasten waren tevreden en vonden het een leuke bezigheid
Bij de calzone was de pastasaus op dus grove mosterd als pastasaus gebruikt
was een geslaagde combinatie met blauwe ader kaas en tonijn
Zelfgebrouwen biertje erbij, schuimkraag valt jammer genoeg beetje tegen (kan ook door een vet glas komen)
Dus ik dacht laten we dat is organiseren
Donderdag deeg gemaakt met het recept via de ooni app
3 uur laten rijzen op kamertemperatuur in een afgedekte kom (kom was aan de kleine kant) ondertussen de toppings alvast klaargemaakt op schalen en zelf pastasaus gemaakt
na 3 uur rijzen het deeg in stukken van 230 gram verdeeld en bollen van gemaakt
Vervolgens 20 uur in de koelkast laten rijzen
Vrijdag de keu aangestoken tot 350 graden en het vouwen/kneden kon beginnen
Met 10 man eten toch voor de zekerheid nog kant en klaar deeg ingeslagen en dat hebben we nog gebruikt voor een calzone
Helaas niet veel fotos van de pizzas maar de gasten waren tevreden en vonden het een leuke bezigheid
Bij de calzone was de pastasaus op dus grove mosterd als pastasaus gebruikt
was een geslaagde combinatie met blauwe ader kaas en tonijn
Zelfgebrouwen biertje erbij, schuimkraag valt jammer genoeg beetje tegen (kan ook door een vet glas komen)