- Berichten
- 221
Zaterdag al een excuus bedacht om zondag de Kamado in de brand te steken. Vrouwlief is niet zo van het vlees en daarom leek mij Pizza een mooi idee. Via de lokale dealer in Alkmaar nog even snel een pizzasteen en zon super handige schep weten te scoren. Boodschapjes doen en ready to go. Meteen de nieuwe kolen gebruikt. De eerste zak was van Daamen bij de Sligro. Vond dat daar opvallen veel kleine stukjes in de zak zaten. Daarom in lijn met mijn Kamado de Big JOE Blocks besteld. Wat een verschil. Beetje gemixt tussen beiden en met 3 wokkels alles lekker in de brand.
Maagdelijk witte pizza steen erop en temperatuur naar de 300 gebracht.
Alles voorbereid aan de hand van 3 youtube videos.
Deeg: super easy receptje en werkte voor mij prima. Deeg met de keukenmachine gedaan en ipv bloem die bloem 0.0 gekocht. Verder alles volgens recept.
Daarna de saus voor de bodem gemaakt. Aan de hand van de video van Ralp de Kok. Grappige gozer die hele gerechten maakt wat voor inspiratie voor de beginner bbq-er erg leuk is. Saus was mega simpel en SUPER lekker. Na dit te hebben geproefd never nooit meer kant en klaar potje!
Tijdens het rijzen van het deeg afgestuurd in het maken van pizza's aan de hand van deze video:
Werkte perfect en dat maisbloem was ideaal. nul komma nul plakken op aanrecht en ook van de schep naar de BBQ ging perfect.
Alle ingrediënten klaar gezet en de gezinsleden zelf hun pizza laten maken. 5 minuten op de Kamado en klaar. De laatste 30 sec nog even de randen ingesmeerd met olijf olie en GO. Op houten plank en pizza mes erdoor heen. Tjonge tjonge.. Wat ons betreft 100 kudo's. Supermarkt pizza's komen er niet meer in en bestellen bij de pizzeria hoeft eigenlijk ook niet meer. Zoveel leuker om zelf te doen en wat een dankbaar werk.
Onderstaand wat foto's. Heerlijk gezeten onder overkapping. Heaters aan, home made pizza's, glas wijn en een gezin die happy is met de bbq-er.
Zo kun je de zondag vaker afsluiten
Maagdelijk witte pizza steen erop en temperatuur naar de 300 gebracht.
Alles voorbereid aan de hand van 3 youtube videos.
Deeg: super easy receptje en werkte voor mij prima. Deeg met de keukenmachine gedaan en ipv bloem die bloem 0.0 gekocht. Verder alles volgens recept.
Daarna de saus voor de bodem gemaakt. Aan de hand van de video van Ralp de Kok. Grappige gozer die hele gerechten maakt wat voor inspiratie voor de beginner bbq-er erg leuk is. Saus was mega simpel en SUPER lekker. Na dit te hebben geproefd never nooit meer kant en klaar potje!
Tijdens het rijzen van het deeg afgestuurd in het maken van pizza's aan de hand van deze video:
Alle ingrediënten klaar gezet en de gezinsleden zelf hun pizza laten maken. 5 minuten op de Kamado en klaar. De laatste 30 sec nog even de randen ingesmeerd met olijf olie en GO. Op houten plank en pizza mes erdoor heen. Tjonge tjonge.. Wat ons betreft 100 kudo's. Supermarkt pizza's komen er niet meer in en bestellen bij de pizzeria hoeft eigenlijk ook niet meer. Zoveel leuker om zelf te doen en wat een dankbaar werk.
Onderstaand wat foto's. Heerlijk gezeten onder overkapping. Heaters aan, home made pizza's, glas wijn en een gezin die happy is met de bbq-er.
Zo kun je de zondag vaker afsluiten
