- Berichten
- 865
Het is zover, heb gisteren eindelijk mijn pizzaring eens uit kunnen testen, het weer zat wel niet mee maar daar hebben we een afdak voor.
Pizzabodem en pizza saus heb ik standaard in de diepvries liggen, maak dit meestal meteen voor 10 pizza's da's tenminste de moeite, zie hieronder de recepten die ik aanhoud (maar dan x5).
Recept Pizza deeg (voor 2 pizza's):
- 250 gram bloem
- 1 tl suiker
- 1/2 tl zout
- 2 el olijfolie
- 15 gram gist (of 1/2 zakje korrels)
- 1,5 deciliter lauw water
- 2 el kruiden (ik gebruik meestal oregano, maar b.v. pizzakruiden kan ook)
Ik heb het makkelijk want ik heb mijn vriendin een keukenmachine cadeau gedaan
dus ik doe daar alles in, 10 minuten kneden en voil?.
Het is goed als het een beetje plakt en geen resten meer in de kom achterlaat, lukt dit niet moet er iets meer bloem of olie bij.
Uurtje rijzen en je kunt aan de gang.
Recept voor de saus (voor 2 pizza's):
- 1 ui (of in mijn geval bosui)
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 blik tomaten (of verse 400gr)
- 1/2 el kruiden (ik gebruik meestal oregano, maar b.v. pizzakruiden kan ook)
- Zout en peper na smaak
Ui en knoflook snijden en fruiten, vervolgens de tomaten erbij en de kruiden erbij, wachten tot het kookt en dan nog 20min tot 30min laten pruttelen (en daarom maak ik meer tegelijk
)
Daarna pureren en op smaak brengen met zout en peper.
Zo dat waren de recepten, nu het maken en bakken.
Eerst een brikketen starter voor 3/4 gevuld met dammers briketten (het was mooi BBQ weer zoals op de foto te zien):
Ondertussen in de keuken..... het deeg uitgerold en een mooi rondje gesneden:
Sausje erop:
En de vulling erop (mozzarella, gehakt*, puntpaprika*, champignon*, ananas, truffel salami, parmezaan snippers en cheddar. De * heb ik vooraf al gebakken):
Even de Q voorbereiden (starter omgekeerd en achterin wat hout (berk) toegevoegd):
Pizzaring erop (voor de zekerheid de thermometer eruit gehaald) en temperaturen met de IR meter, na ongeveer 20/30 min gaf hij ~450?C aan:
Dus de pizza erop (heb hem op aanbevelen van Weber op de alu plaat laten liggen, dat is de laatste keer
):
Het resultaat na ongeveer 12 minuten:
Wat vonden we er van........ Hij smaakte goed, krokante bodem niet verbrand en alles lekker gesmolten.
Maar.... door het toevoegen van het hout overheerst er toch een rooksmaak op de pizza wat ik jammer vind. en door de Alu schijf van Weber duurde het lang voordat de onderzijde er lekker krokant uit zag. ik had hier op de site gelezen dat een pizza met deze temperaturen maar een aantal minuten duurde.... dat bleek bij mij niet het geval.
Dus volgende keer geen of misschien ander hout, en rechtstreeks op de steen bakken (wellicht met een bakpapiertje eronder).
Als jullie nog meer tips hebben... laat maar horen.
Pizzabodem en pizza saus heb ik standaard in de diepvries liggen, maak dit meestal meteen voor 10 pizza's da's tenminste de moeite, zie hieronder de recepten die ik aanhoud (maar dan x5).
Recept Pizza deeg (voor 2 pizza's):
- 250 gram bloem
- 1 tl suiker
- 1/2 tl zout
- 2 el olijfolie
- 15 gram gist (of 1/2 zakje korrels)
- 1,5 deciliter lauw water
- 2 el kruiden (ik gebruik meestal oregano, maar b.v. pizzakruiden kan ook)
Ik heb het makkelijk want ik heb mijn vriendin een keukenmachine cadeau gedaan

Het is goed als het een beetje plakt en geen resten meer in de kom achterlaat, lukt dit niet moet er iets meer bloem of olie bij.
Uurtje rijzen en je kunt aan de gang.
Recept voor de saus (voor 2 pizza's):
- 1 ui (of in mijn geval bosui)
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 blik tomaten (of verse 400gr)
- 1/2 el kruiden (ik gebruik meestal oregano, maar b.v. pizzakruiden kan ook)
- Zout en peper na smaak
Ui en knoflook snijden en fruiten, vervolgens de tomaten erbij en de kruiden erbij, wachten tot het kookt en dan nog 20min tot 30min laten pruttelen (en daarom maak ik meer tegelijk

Daarna pureren en op smaak brengen met zout en peper.
Zo dat waren de recepten, nu het maken en bakken.
Eerst een brikketen starter voor 3/4 gevuld met dammers briketten (het was mooi BBQ weer zoals op de foto te zien):

Ondertussen in de keuken..... het deeg uitgerold en een mooi rondje gesneden:

Sausje erop:

En de vulling erop (mozzarella, gehakt*, puntpaprika*, champignon*, ananas, truffel salami, parmezaan snippers en cheddar. De * heb ik vooraf al gebakken):

Even de Q voorbereiden (starter omgekeerd en achterin wat hout (berk) toegevoegd):

Pizzaring erop (voor de zekerheid de thermometer eruit gehaald) en temperaturen met de IR meter, na ongeveer 20/30 min gaf hij ~450?C aan:

Dus de pizza erop (heb hem op aanbevelen van Weber op de alu plaat laten liggen, dat is de laatste keer


Het resultaat na ongeveer 12 minuten:

Wat vonden we er van........ Hij smaakte goed, krokante bodem niet verbrand en alles lekker gesmolten.
Maar.... door het toevoegen van het hout overheerst er toch een rooksmaak op de pizza wat ik jammer vind. en door de Alu schijf van Weber duurde het lang voordat de onderzijde er lekker krokant uit zag. ik had hier op de site gelezen dat een pizza met deze temperaturen maar een aantal minuten duurde.... dat bleek bij mij niet het geval.
Dus volgende keer geen of misschien ander hout, en rechtstreeks op de steen bakken (wellicht met een bakpapiertje eronder).
Als jullie nog meer tips hebben... laat maar horen.