- Berichten
- 26
Vandaag maar is een paar pizza’s gebakken.
Begonnen met het deeg dat bestaat uit:
- 500 gr bloem type 00
- 5 gr gedroogde gist
- 8 gr zout
- 275 tot max 300 ml water temperatuur 35 graden
- 2 el olijfolie
Vervolgens het kleine glaasje waar de gist in zit vol gegoten met water om het gist wakker te maken z’n ongeveer 7 minuten. Tussendoor voorzichtig roeren.
Na 7 minuten de gist in de linker maatbeker gedaan, daar zit al 100ml water in om het straks mooier te verdelen in de mixer.
Daarna gaat het gist en water bij de 500gr bloem.
In de andere maatbeker gaat het zout en de olijfolie zodat dat ook meegaat in de mixer.
Na het mixen (ongeveer 10 min) heb ik het deeg in een rvs schaal gelegd, met op de bodem mais meel. Dit omdat het dan deeg dan niet vast komt te zitten. Dit heb ik afgedekt met folie en 30 minuten laten rusten.
Naar de 30 minuten de deegbol door gekneed en in 4 gelijken stukken opgedeeld. Deze stukken heb in goed gekneed en daarna 4 uur laten rusten.
In de tussen tijd de pizza saus gemaakt:
- 3 el tijm
- 3 el basilicum
- 2 el oregano
- 3 stukjes knoflook
- Halve roden ui
- Blik gepelde tomaten
- Half blikje tomatenpuree
- 4 el olijfolie
Fruit de uitjes in een pan en doe vervolgens de knoflook erbij, gevolgd door de tijm, basilicum oregano, en het halve blikje tomatenpuree.
Roer goed door en doe het blik met gepelde tomaten erbij, prak ze klein in de pan en laat het een minuut of 7 laag pruttelen. Tot slot nog even de staaf mixer erdoorheen, niet volledig pureren maar houd juist die mooie structuur.
Toen was het etenstijd dus alles ging naar buiten, wachten tot de oven op 350 graden is en gaan!
En dan hoor je achter je “moet je geen foto’s meer maken?” Oeps ja, dat is ook zo! Vergeten… Heb alleen foto’s van in de oven maar ze smaakte weer goed!
Begonnen met het deeg dat bestaat uit:
- 500 gr bloem type 00
- 5 gr gedroogde gist
- 8 gr zout
- 275 tot max 300 ml water temperatuur 35 graden
- 2 el olijfolie
Vervolgens het kleine glaasje waar de gist in zit vol gegoten met water om het gist wakker te maken z’n ongeveer 7 minuten. Tussendoor voorzichtig roeren.
Na 7 minuten de gist in de linker maatbeker gedaan, daar zit al 100ml water in om het straks mooier te verdelen in de mixer.
Daarna gaat het gist en water bij de 500gr bloem.
In de andere maatbeker gaat het zout en de olijfolie zodat dat ook meegaat in de mixer.
Na het mixen (ongeveer 10 min) heb ik het deeg in een rvs schaal gelegd, met op de bodem mais meel. Dit omdat het dan deeg dan niet vast komt te zitten. Dit heb ik afgedekt met folie en 30 minuten laten rusten.
Naar de 30 minuten de deegbol door gekneed en in 4 gelijken stukken opgedeeld. Deze stukken heb in goed gekneed en daarna 4 uur laten rusten.
In de tussen tijd de pizza saus gemaakt:
- 3 el tijm
- 3 el basilicum
- 2 el oregano
- 3 stukjes knoflook
- Halve roden ui
- Blik gepelde tomaten
- Half blikje tomatenpuree
- 4 el olijfolie
Fruit de uitjes in een pan en doe vervolgens de knoflook erbij, gevolgd door de tijm, basilicum oregano, en het halve blikje tomatenpuree.
Roer goed door en doe het blik met gepelde tomaten erbij, prak ze klein in de pan en laat het een minuut of 7 laag pruttelen. Tot slot nog even de staaf mixer erdoorheen, niet volledig pureren maar houd juist die mooie structuur.
Toen was het etenstijd dus alles ging naar buiten, wachten tot de oven op 350 graden is en gaan!
En dan hoor je achter je “moet je geen foto’s meer maken?” Oeps ja, dat is ook zo! Vergeten… Heb alleen foto’s van in de oven maar ze smaakte weer goed!
Laatst bewerkt: