Vandaag een pittige platte kip gemaakt.
Eerst heb ik zijn ruggengraat verwijderd.

Toen lekker ingewreven met een rub van 1 eetlepel Paprika poeder, 1 eetlepel Chili poeder, 1 eetlepel Zout , 1 eetlepel knoflook poeder , 1 eetlepel Poeder suiker.

De BBQ gereed gemaakt voor indirect grillen en op gestookt tot ongeveer 170 graden.

Terwijl de kip langzaam naar een kerntemperatuur van 80 graden gaat heb ik een 100ml Chilisaus met 50 gr boter aan de kook gebracht.
Als de kip op 80 graden de kip rijkelijk insmeren met de saus. de kip nog ongeveer 5 minuten laten liggen.
Een bedje gemaakt van sla wortel en tomaat en wat sladressing, ik zeg eet smakelijk.

We hebben lekker gegeten en gaan dit vast nog eens maken.
bedankt voor het lezen.
Eerst heb ik zijn ruggengraat verwijderd.

Toen lekker ingewreven met een rub van 1 eetlepel Paprika poeder, 1 eetlepel Chili poeder, 1 eetlepel Zout , 1 eetlepel knoflook poeder , 1 eetlepel Poeder suiker.

De BBQ gereed gemaakt voor indirect grillen en op gestookt tot ongeveer 170 graden.

Terwijl de kip langzaam naar een kerntemperatuur van 80 graden gaat heb ik een 100ml Chilisaus met 50 gr boter aan de kook gebracht.
Als de kip op 80 graden de kip rijkelijk insmeren met de saus. de kip nog ongeveer 5 minuten laten liggen.
Een bedje gemaakt van sla wortel en tomaat en wat sladressing, ik zeg eet smakelijk.

We hebben lekker gegeten en gaan dit vast nog eens maken.
bedankt voor het lezen.