BasBQ
Beef en Steak

Pigshots

 

kruit17 Jeroen

Stoker
Berichten
291
1659178758463.png

Vandaag Pigshots via het recept van Noskos bbq, mijn dank hiervoor Dennis.
ingrediënten.
- 1 rookworst

- 15 plakken gerookt ontbijtspek

- 100 gram roomkaas

- 70 gram zure room

- 40 grap geraspte kaas

- 1 eetlepel bbq kruiden

- cocktail prikkers

- spuit of diepvrieszak

- rookhout appel

Bereiding.

Ben begonnen met de roomkaas vulling. De roomkaas / zure room / kaas / bbqkruiden in een kom en meng alles goed door elkaar.

Heb de vulling in een diepvrieszakje gedaan en daar een puntje van afgeknipt zo maak je zelf een spuitzakje.

Vervolgens snij je de rookworst in plakjes van een 1.5 cm.

Snij het ontbijtspek doormidden.

Rol het spek om het plakje rookworst en zet vast met een prikkertje.

Vul ze vervolgens met de roomkaas , niet helemaal tot de rand want de vulling zet nog iets uit. Maak de bbq met een indirecte opstelling klaar bij een temp van 180 graden. Voeg appelrookhout toe.

Zet de Pigshots indirect en gaar ze voor 1 uur lang. Totdat het spek knapperig is.

Laat ze 10min rusten zodat de vulling iets kan afkoelen.

Eetsmakelijk.

20210326_134925.jpg


20210326_135422 - kopie.jpg


20210326_135707 - kopie.jpg


20210326_140243 - kopie.jpg


20210326_140321 - kopie.jpg


20210326_141534.jpg


20210326_141746.jpg


20210326_142146.jpg


20210326_142159.jpg


20210326_145937.jpg


20210326_155658.jpg


20210326_160345.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Oh, wat zien ze er top uit. En lekker dat ze zijn. Hier smullen ze er van. Erg mooi gemaakt hoor. Maar er horen toch ook nog jalapeño schijfjes in🥴
 
Terug
Bovenaan Onderaan