Beef en Steak

Picanha

 
 

Zwemjerot

Tondelzoeker
Berichten
17
20201107_155150.jpg
20201107_175144.jpg
20201107_164856.jpg
20201107_181621.jpg
20201107_132253.jpg
20201107_145844.jpg
20201107_153854.jpg
20201107_142836.jpg
vandaag stond er niets gepland, maar toen bleek dat het hele gezin compleet zou zijn, toch maar iets speciaals proberen te maken. Picanha met zelfgemaakte chimichurri, mediteraans brood en een trifle van rood fruit als toetje.
De Picanha eerst een lekkere rub gegeven en een paar uur laten intrekken. Ondertussen het mediteraans brood gemaakt. Lauw water, schepje suiker, gist, snuf zout, yoghurt, klein gesneden zongedroogde tomaten, olijfolie ( uit het potje zongedroogde tomaten), Italiaanse kruiden en net zoveel bloem totdat een mooi deeg ontstaat. 2 uur laten rijzen en afbakken op 190 graden voor 20 minuten.
Dan de Picanha op de grill. Indirect op 125 graden tot een kerntemperatuur van 48 graden bereikt was. Was even lastig omdat ik twee picanhas er tegelijk op had. Ik heb maar één thermometer, dus die maar in de kleinste geprikt. Bleek dat het grote stuk vlees echt een stuk langer nodig had. ( weet al wat er op het verlanglijst voor de feestdagen komt)
Terwijl het vlees op de Bill lag, aan de slag gegaan met de trifle. Bevroren rood fruit in een pannetje opgewarmd, 3 eieren scheiden. Het eigeel met flink wat suiker romig geklopt, mascarpone er bij, samen met de zaadjes uit een vanillepeul. Daarna eiwit stijf geklopt en door het mascarponemengsel geroerd. Daarna de wekpotjes gevuld. Om en om rood fruit, mascarponemengsel, bastognekoek kruimels en sap van het rode fruit. Net zolang tot de potjes vol waren. Daarna in de koelkast.
Ondertussen had de eerste Picanha de juiste temperatuur bereikt en kon de Bill vol gas naar 250 graden.
Ergens tussendoor nog de chimichurry gemaakt. Rode perper, knoflook, half uitje, verse oregano en peterselie klein gehakt. Rode wijnazijn, olijfolie, peper en zout er bij. Goed roeren: klaar.

Al met al een hele dag in de keuken gestaan, maar als iedereen lekker zit te eten is het dat wel waard geweest. Oh ja, ook nog gebakken aardappeltjes (tricolore) er bij, uit de oven. Die waren gebakken in het vet dat ik van de Picanha getrimd had. Heerlijk!
 
Dat ziet er goed uit. Had graag een bordje mee willen proeven. Dit ga ik eerdaags ook eens maken
 
Prachtig avontuur, met smaak zitten lezen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Zo, jij hebt je dag lekker besteedt.
Ziet er zeer smakelijk uit.
 
Laatst bewerkt:
Een goede dagbesteding! Dat zijn veel lekkere hapjes 🤤
Een setje kernthermometers is een waardevolle aanvulling, het liefste met draad of draadloos zodat de deksel mooi dicht kan blijven tijdens de bereiding... If you are looking, you ain't cooking!
En dan kun je het rooster temperatuur ook meteen in de gaten houden.
 
Lekker hoor
Maar het lijkt wel alsof er geen vetkap op je picanha zit?

Ziet er allemaal heerlijk uit
Moet gesmaakt hebben
 
Ziet er goed uit. De familie goed kunnen verrassen. Die zullen zo vaker in volle hoedanigheid aanwezig zijn zo
 
Mooi omgeschakeld van geen planning naar zulke gerechten
 
Terug
Bovenaan Onderaan