- Berichten
- 406
Hoi,
Deze is alweer een paar weken oud maar deze wilde ik jullie echt niet onthouden.
Besloten om een steak's te maken van een stuk picanha.
Als voorbeeld heb ik de BBQ HELDEN gevolgd:
https://bbq-helden.nl/recepten/picanha-steaks/
Wat hebben we nodig?
Allereerst een mooi stuk Picanha:


Vervolgens heb ik er een klein stukje vanaf gehaald om te kijken hoe de draad loopt en er vervolgens dikke steaks van gemaakt:

Giga spiesen van gemaakt



en daarna volgens het receptje de kruiden ingewreven:
?1 theelepel paprikapoeder
?1 theelepel gemalen komijnzaad
?1 theelepel gemalen korianderzaad
?1 theelepel chilivlokken of chiliflakes
?Zwarte peper
Ondertussen de Q aangemaakt met kokosbriketten.
Efkes de fik erin:


Vervolgens langzaam naar 55C laten garen.
Ondertussen chimichurri saus en pico de gallo erbij gemaakt:
https://bbq-helden.nl/recepten/chimichurri-saus/
http://www.foodnetwork.com/recipes/ree-drummond/pico-de-gallo-recipe.html
....en klaar:


Woops, bijna vergeten om nog een fotootje van 'binnen' te maken:

Echt weer super lekker! Waarschijnlijk de lekkerste steak die ik ooit heb gehad...als zeg ik het zelf
Het was weer een spannende oefening (tis toch niet echt goedkoop vlees h?) maar heel erg goed gelukt. Een echte aanrader.
Deze is alweer een paar weken oud maar deze wilde ik jullie echt niet onthouden.
Besloten om een steak's te maken van een stuk picanha.
Als voorbeeld heb ik de BBQ HELDEN gevolgd:
https://bbq-helden.nl/recepten/picanha-steaks/
Wat hebben we nodig?
Allereerst een mooi stuk Picanha:


Vervolgens heb ik er een klein stukje vanaf gehaald om te kijken hoe de draad loopt en er vervolgens dikke steaks van gemaakt:

Giga spiesen van gemaakt



en daarna volgens het receptje de kruiden ingewreven:
?1 theelepel paprikapoeder
?1 theelepel gemalen komijnzaad
?1 theelepel gemalen korianderzaad
?1 theelepel chilivlokken of chiliflakes
?Zwarte peper
Ondertussen de Q aangemaakt met kokosbriketten.
Efkes de fik erin:


Vervolgens langzaam naar 55C laten garen.
Ondertussen chimichurri saus en pico de gallo erbij gemaakt:
https://bbq-helden.nl/recepten/chimichurri-saus/
http://www.foodnetwork.com/recipes/ree-drummond/pico-de-gallo-recipe.html
....en klaar:


Woops, bijna vergeten om nog een fotootje van 'binnen' te maken:

Echt weer super lekker! Waarschijnlijk de lekkerste steak die ik ooit heb gehad...als zeg ik het zelf

Het was weer een spannende oefening (tis toch niet echt goedkoop vlees h?) maar heel erg goed gelukt. Een echte aanrader.