Na afgelopen zaterdag de restjes van de verschillende Q sessies op te maken. stond er voor vandaag Picanha op t menu.
Dit stuk flinke stuk op traditionele manier bereid. Te weten grof zout en grove zwartepeper. That’s it.
T stuk zo een 1,5 uur voor voorbereiding uit de koelkast, drooggedep. 45 minuten voor bereiding op de Q t stuk ruim voorzien van grove zeezout en grof gemalen peper.
Q aangestoken en laten opstoken tot 130 graden. Eerst kort op direct vuur en daarna omgebouwd naar indirect, MEATER+ erin en ingesteld op 49 graden kern temperatuur. Na een klein uurtje was t zover. Nog even op direct vuur naar 200 graden voorzichtig afgegrild. En daarna nog een klein kwartiertje laten rusten.
Wij waren weer erg tevreden over het resultaat. Er is zoals verwacht een stuk overgebleven, dus morgen nog maar een keer Picanha
Dit stuk flinke stuk op traditionele manier bereid. Te weten grof zout en grove zwartepeper. That’s it.
T stuk zo een 1,5 uur voor voorbereiding uit de koelkast, drooggedep. 45 minuten voor bereiding op de Q t stuk ruim voorzien van grove zeezout en grof gemalen peper.
Q aangestoken en laten opstoken tot 130 graden. Eerst kort op direct vuur en daarna omgebouwd naar indirect, MEATER+ erin en ingesteld op 49 graden kern temperatuur. Na een klein uurtje was t zover. Nog even op direct vuur naar 200 graden voorzichtig afgegrild. En daarna nog een klein kwartiertje laten rusten.
Wij waren weer erg tevreden over het resultaat. Er is zoals verwacht een stuk overgebleven, dus morgen nog maar een keer Picanha
