Vandaag weer eens visite over de vloer en prima weer dus reden om lekker buiten te koken.
De Black Angus picanha van zo’n 1,4 kg getrimd, vetkap ingesneden en met peper en zout bestrooid.
Vervolgens gestart met het recept voor de gerookte aardappelsalade van Noskos. Piepers in partjes, in de olie en peper en zout er overheen. Ondertussen de Q opgestookt tot 180 graden indirect en de aardappeltjes konden er op.
Vervolgens alvast de dressing gemaakt; cornichons en lente-ui fijn snijden, mayo en mosterd erbij en aanlengen met appelazijn. Het vocht van de cornichons weggelaten omdat het naar onze smaak anders te zuur wordt.
en in de koelkast bewaard.
Na drie kwartier de temperatuur van de Q teruggebracht naar zo’n 120 graden zodat de picanha kon aanschuiven bij de aardappeltjes.
Aardappeltjes hadden een half uur nodig om goed gaar te worden dus van het vuur, binnen afkoelen en gemengd met de dressing. Nog eens drie kwartier later was de picanha op 45 graden. Nouja, op 1 (dun) stuk dan. Dus wat gedraaid met z’n dikke kant naar het vuur en nog een minuut of 10 langer. Toen overal wel rond de 45 graden, vlees er even af en de Q opstoken tot 200 graden om af te grillen. De vetkant ging weer gepaard met flinke flammen (zelfs met het deksel dicht) dus vooral de vlees-kant gegrild. (Oeps onscherpe foto maar wel grillmarks).
Na tien minuten rusten konden we aan tafel. Gasten ondertussen erg nieuwsgierig waar ik zo druk mee was. Picanha aangesneden en geserveerd met naar keuze zelfgemaakte chimichurry of zout flakes, aardappelsalade en een kant-en-klare Italiaanse salade (gemak dient de mens, nietwaar?
). Vlees heerlijk mals, de aardappelsalade goed op smaak en een beetje rokerig, zelfs zonder rookhout.
Bijna alles op, morgen nog een stuk(je) picanha voor de lunch. Tijd voor het toetje.
De bananen vast gezet in het Ikea rekje zodat ze rechtop blijven staan, open gesneden en gevuld met roomboter, stukjes chocolade en besprenkeld met Licor 43. Twintig minuten op de Q die nog zo’n 120 graden was.
Toen was de chocolade lekker gesmolten en de bananen zacht. Op de bordjes (ja, toen vielen ze wél om), bolletje ijs erbij en aanvallen!
Volle buikjes en een geslaagde middag. En nu uitrusten op de bank. Tot de volgende!
De Black Angus picanha van zo’n 1,4 kg getrimd, vetkap ingesneden en met peper en zout bestrooid.

Vervolgens gestart met het recept voor de gerookte aardappelsalade van Noskos. Piepers in partjes, in de olie en peper en zout er overheen. Ondertussen de Q opgestookt tot 180 graden indirect en de aardappeltjes konden er op.


Vervolgens alvast de dressing gemaakt; cornichons en lente-ui fijn snijden, mayo en mosterd erbij en aanlengen met appelazijn. Het vocht van de cornichons weggelaten omdat het naar onze smaak anders te zuur wordt.
en in de koelkast bewaard.

Na drie kwartier de temperatuur van de Q teruggebracht naar zo’n 120 graden zodat de picanha kon aanschuiven bij de aardappeltjes.

Aardappeltjes hadden een half uur nodig om goed gaar te worden dus van het vuur, binnen afkoelen en gemengd met de dressing. Nog eens drie kwartier later was de picanha op 45 graden. Nouja, op 1 (dun) stuk dan. Dus wat gedraaid met z’n dikke kant naar het vuur en nog een minuut of 10 langer. Toen overal wel rond de 45 graden, vlees er even af en de Q opstoken tot 200 graden om af te grillen. De vetkant ging weer gepaard met flinke flammen (zelfs met het deksel dicht) dus vooral de vlees-kant gegrild. (Oeps onscherpe foto maar wel grillmarks).

Na tien minuten rusten konden we aan tafel. Gasten ondertussen erg nieuwsgierig waar ik zo druk mee was. Picanha aangesneden en geserveerd met naar keuze zelfgemaakte chimichurry of zout flakes, aardappelsalade en een kant-en-klare Italiaanse salade (gemak dient de mens, nietwaar?


Bijna alles op, morgen nog een stuk(je) picanha voor de lunch. Tijd voor het toetje.
De bananen vast gezet in het Ikea rekje zodat ze rechtop blijven staan, open gesneden en gevuld met roomboter, stukjes chocolade en besprenkeld met Licor 43. Twintig minuten op de Q die nog zo’n 120 graden was.

Toen was de chocolade lekker gesmolten en de bananen zacht. Op de bordjes (ja, toen vielen ze wél om), bolletje ijs erbij en aanvallen!

Volle buikjes en een geslaagde middag. En nu uitrusten op de bank. Tot de volgende!
