- Berichten
- 271
De herfstoogst had wat peren opgeleverd en via de bge mail kwam meteen een recept voor perentaart langs. Maar een paar ingrediënten, dus laten we dat eens proberen:
stap 1 basterdsuiker karameliseren
even wachten en dan begint het te komen:
peertjes in de karamel, paar klontjes boter
Nu nog de bodem Eerst tussen 2 stenen:
Daarna 25 minuten zonder de bovenste steen. Poging 1 mislukt.

Poging 2 na eerst de 2 stenen af te laten koelen. De bodem een paar keer omgedraaid en de temp van de bbq wat lager dan in het recept.
Moment of truth
mmm, dat heb ik op Masterchef wel eens beter voorbij zien komen
Uiterlijk is 1, maar smaak natuurlijk het allerbelangrijkste. Helaas voldoet het toch niet helemaal. De karamel heeft een wat bittere nasmaak en is waarschijnlijk te hard gegaan. Leuk om te maken zo in het herfstzonnetje, maar er is verbetering mogelijk.
stap 1 basterdsuiker karameliseren
even wachten en dan begint het te komen:
peertjes in de karamel, paar klontjes boter
Nu nog de bodem Eerst tussen 2 stenen:
Daarna 25 minuten zonder de bovenste steen. Poging 1 mislukt.


Poging 2 na eerst de 2 stenen af te laten koelen. De bodem een paar keer omgedraaid en de temp van de bbq wat lager dan in het recept.
Moment of truth
mmm, dat heb ik op Masterchef wel eens beter voorbij zien komen
Uiterlijk is 1, maar smaak natuurlijk het allerbelangrijkste. Helaas voldoet het toch niet helemaal. De karamel heeft een wat bittere nasmaak en is waarschijnlijk te hard gegaan. Leuk om te maken zo in het herfstzonnetje, maar er is verbetering mogelijk.