- Berichten
- 916
Een paella-pan van 50 cm doorsnede past prima op de 57 cm Weber.
Dit was ruim voldoende voor 16 personen:
- 1300 gram Paellarijst
- 2 kg Kipkluifjes
- 2 kg Zeevruchten gemengd, vacuum, koelvak.
- 500 gram Grote garnalen, gepeld en ontdarmd, diepvries.
- 5 eetlepels Tomatenpuree
- 'naar behoefte' Saffraan draadjes
- 4 stuks Bouillonblokje (kip)
- 6 teentjes Knoflook
- 2 stuks Ui, groot, gesnipperd
- 1 stuks Rode paprika, in kleine stukjes
- 2 handjes Doperwten, diepvries
- Zout
- Peterselie
- Olijfolie
Van de drumsticks evt. losse velletjes afhalen, en eventuele veertjes wegbranden en afschrapen, kip zouten.
Flink (!) olijfolie in de paella pan op de ketel heet laten worden en hierin de drumsticks bruin, maar niet gaar bakken.
Knoflook, peterselie en zout in de vijzel fijn maken.
Drumsticks naar een kant schuiven en gesneden ui en paprika in de kipolie aanbakken. Een kwart van de zeevruchten toevoegen en alles roerend aanfruiten.
Rijst toevoegen, bouillonblokjes er over fijnwrijven en goed met de olie omscheppen. Rijstkorrels moeten glimmen...
Saffraan en tomatenpuree toevoegen en even aanbakken.
Erwtjes toevoegen, zeevruchten (met vocht) toevoegen. Kokend water toevoegen tot alles net onder staat. Knoflook-peterselie-zoutmengsel toevoegen en alles nog even goed omscheppen. Temperatuur verlagen door luchtschuif vrijwel dicht te zetten.
Garnalen netjes rangschikken en zonder verder te roeren alles gaar laten worden met de deksel er op met de luchtschuif volledig open (ca. 30 minuten).
Eventueel tussendoor scheutjes kokend water toevoegen. Na 30 minuten eventueel van de ketel afhalen en met een schone theedoek erover nog even 10 minuten laten nagaren.
Natuurlijk zijn er verder vele variaties te bedenken...Visueel verfraaien door behalve garnalen ook rivierkreeftjes en mossels in hun schelphelft te rangschikken... Kokkels, scheermessen of andere schelpen... etc.
Ik hoop dat het jullie ook smaakt!

Dit was ruim voldoende voor 16 personen:
- 1300 gram Paellarijst
- 2 kg Kipkluifjes
- 2 kg Zeevruchten gemengd, vacuum, koelvak.
- 500 gram Grote garnalen, gepeld en ontdarmd, diepvries.
- 5 eetlepels Tomatenpuree
- 'naar behoefte' Saffraan draadjes
- 4 stuks Bouillonblokje (kip)
- 6 teentjes Knoflook
- 2 stuks Ui, groot, gesnipperd
- 1 stuks Rode paprika, in kleine stukjes
- 2 handjes Doperwten, diepvries
- Zout
- Peterselie
- Olijfolie
Van de drumsticks evt. losse velletjes afhalen, en eventuele veertjes wegbranden en afschrapen, kip zouten.
Flink (!) olijfolie in de paella pan op de ketel heet laten worden en hierin de drumsticks bruin, maar niet gaar bakken.
Knoflook, peterselie en zout in de vijzel fijn maken.
Drumsticks naar een kant schuiven en gesneden ui en paprika in de kipolie aanbakken. Een kwart van de zeevruchten toevoegen en alles roerend aanfruiten.
Rijst toevoegen, bouillonblokjes er over fijnwrijven en goed met de olie omscheppen. Rijstkorrels moeten glimmen...
Saffraan en tomatenpuree toevoegen en even aanbakken.
Erwtjes toevoegen, zeevruchten (met vocht) toevoegen. Kokend water toevoegen tot alles net onder staat. Knoflook-peterselie-zoutmengsel toevoegen en alles nog even goed omscheppen. Temperatuur verlagen door luchtschuif vrijwel dicht te zetten.
Garnalen netjes rangschikken en zonder verder te roeren alles gaar laten worden met de deksel er op met de luchtschuif volledig open (ca. 30 minuten).
Eventueel tussendoor scheutjes kokend water toevoegen. Na 30 minuten eventueel van de ketel afhalen en met een schone theedoek erover nog even 10 minuten laten nagaren.
Natuurlijk zijn er verder vele variaties te bedenken...Visueel verfraaien door behalve garnalen ook rivierkreeftjes en mossels in hun schelphelft te rangschikken... Kokkels, scheermessen of andere schelpen... etc.
Ik hoop dat het jullie ook smaakt!