- Berichten
- 746
Afgelopen vrijdag de oosterse speklapjes naar recept van Marcel (NasQ BBQ) gemaakt maar dan x4. Als we toch bezig zijn kunnen we wel wat meer maken
Het hele recept is makkelijk terug te vinden dus ik beperk me even tot de aanpassingen die ik heb gedaan:
- De speklappen heb ik eerst 90 minuten in de appelrook gezet en daarna in vieren gesneden en in de DO verder aangebraden.
- Ajam Paniki 2 bakjes van 95 gram, dit zouden er 4 "moeten" zijn maar dat bleek wat veel van het goede.
- De sambal heb ik vervangen voor 3 rode pepers uit de tuin die in grote betalen in de vriezer liggen te wachten.
Het resultaat was een flinke pan met lekkers, nu weet ik alleen niet of zonder die 90min in de rook er toch wel rooksmaak aanwezig zou zijn geweest maar op deze manier is het goed terug te proeven dat het van de Q komt
Inmiddels kan ik melden dat het erg lekker is bij witte rijst of nasi maar daar was toen even geen tijd meer voor...... op een broodje is het ook erg lekker.
De plaatjes;

Het hele recept is makkelijk terug te vinden dus ik beperk me even tot de aanpassingen die ik heb gedaan:
- De speklappen heb ik eerst 90 minuten in de appelrook gezet en daarna in vieren gesneden en in de DO verder aangebraden.
- Ajam Paniki 2 bakjes van 95 gram, dit zouden er 4 "moeten" zijn maar dat bleek wat veel van het goede.
- De sambal heb ik vervangen voor 3 rode pepers uit de tuin die in grote betalen in de vriezer liggen te wachten.
Het resultaat was een flinke pan met lekkers, nu weet ik alleen niet of zonder die 90min in de rook er toch wel rooksmaak aanwezig zou zijn geweest maar op deze manier is het goed terug te proeven dat het van de Q komt


Inmiddels kan ik melden dat het erg lekker is bij witte rijst of nasi maar daar was toen even geen tijd meer voor...... op een broodje is het ook erg lekker.
De plaatjes;