Beef en Steak

Ook mijn eerste keer Beef Ribs

 

TomPLZ

Sprokkelaar
Berichten
48
Goedemiddag allemaal!

Momenteel zit ik in het zonnetje in de achtertuin met de laptop op schoot om een verslagje te maken van mijn eerste keer beef (short) ribs. Vanochtend toch maar even een wekkertje gezet om op tijd aan de slag te kunnen.

De ribs zijn een stuk 1,9 Kilo met 4 botten, gekocht bij de Makro. Het was geloof ik Ierse angus, maar het etiketje was blijven plakken, dus ik heb geen idee meer eigenlijk.

Hier eerst een foto van na het trimmen:
WhatsApp Image 2020-08-04 at 12.45.23.jpeg


Vervolgens in de rub gezet. Een beetje van mezelf, en een beetje geleend van Noskos (Texas style beef ribs).
Ingrediënten: Grof zeezout + gemalen Himalaya zout, zwarte peper, knoflook poeder en gerookt paprika poeder.

WhatsApp Image 2020-08-04 at 12.45.23 (1).jpeg


Vervolgens ging hij rond kwart voor 11 de BBQ op:
WhatsApp Image 2020-08-04 at 12.45.24.jpeg


En na een uurtje of 2 in de rook zag hij er zo uit:

WhatsApp Image 2020-08-04 at 12.45.25.jpeg



Nog een flinke weg te gaan maar ik hou jullie op de hoogte!

Hopelijk gaat hij smaken!
 
Vlees begint zich na 3 uurtjes in de rook ook al aardig terug te trekken. Over een uurtje nog eens kijken!

640D8776-0ACF-4BEB-BAA3-2283154054BD.jpeg
 
Het wordt bijna inpaktijd. Bark begint mooi stevig te worden en zit aardig vast. Alleen op de plekken waar nog een beetje vet aan de buitenkant zat is hij nog wat vochtig.

Tot nu toe verloopt het erg soepel. Dit is mijn derde keer dat ik de snake methode gebruik, op dit 16 jaar oude kogeltje, en de temp is zeer constant tussen de 110-120 op het rooster.

Nog maar een kiekje dan!

6A8173A9-47FF-492C-8872-CA0FDA9E3A25.jpeg
90980080-7FD9-4A13-A697-57BB0987B866.jpeg
 
Net ingepakt. Bij inpakken tevens de kernthermometer geplaatst, en deze gaf al 75 graden aan. Is dit niet wat hoog na 4,5 uur?

heb hem ingesteld op 93C om vervolgens te gaan prikken 😁

4E5C1C2A-CD9C-4120-A6D7-74331E6155F6.jpeg
7C0F458B-9D08-46E5-9FEC-29CF8780F4A7.jpeg
 
Hij is al klaar. Stuk vroeger dan verwacht. Nu eventjes open dampen en dan inpakken.

laatste gast komt pas om 7 uur, dus leg hem ingepakt in de oven op 75C om hem warm te houden. Is dat een prima oplossing?
B332A7AC-CCB1-40DC-BD83-C62878838D8A.jpeg
 
Hij is al klaar. Stuk vroeger dan verwacht. Nu eventjes open dampen en dan inpakken.

laatste gast komt pas om 7 uur, dus leg hem ingepakt in de oven op 75C om hem warm te houden. Is dat een prima oplossing?
Bekijk bijlage 6359
Dan zou ik wel echt goed inpakken. Beter is misschien folie, handdoek, koelbox. Kan je het uren warm houden.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Dan zou ik wel echt goed inpakken. Beter is misschien folie, handdoek, koelbox. Kan je het uren warm houden.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
Hmm ik heb helaas geen koelbox voor handen. Zou een vriezer die uit staat hetzelfde effect hebben? Dus inpakken in folie -> handdoek -> vriezer?
 
Vermoed van wel. Je kan ook folie handdoek oven (uit) doen. De oven aanzetten is niet nodig en het risico is dat de ribs doorgaven of droog worden.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Hmm, hoe zou het smaken? Laatste gast zit nu ongeveer aan tafel ;)
 
Was de laatste gast op tijd?
Lekker eten dan
 
Zeker gelukt! Uiteindelijk nog een aardappelgratin en bbq saus erbij gemaakt (helaas wel op het fornuis). Maar al met al zeer geslaagde sessie! Vlees viel van het bot en was qua smaak zeer geslaagd!

Wel merkte ik dat het ietwat droog was, maar dat zal liggen aan het soort vlees. Volgende keer maar een grainfed proberen, of misschien een wagyu? 😁
63AC1256-3981-45A1-82E4-579D81AD4667.jpeg
13408EE4-B720-41FE-9EA7-A5037CA977D3.jpeg
 
Ik zou volgende keer de vetkap er niet zo rigoreus afsnijden. Dat zou een flink stuk kunnen schelen.
 
Ik zou volgende keer de vetkap er niet zo rigoreus afsnijden. Dat zou een flink stuk kunnen schelen.
Goed idee. Ik had dit gedaan ivm het vlies dat eronder zat en dat ik bang was dat bij het smelten van het vet de kruidenkorst mee zou weg smelten.
Zojuist nog een foto binnen gekregen waar ik als trots kindje met het eindresultaat op sta.
69D56E99-799E-4E49-9B82-5787942C27D4.jpeg
 
Ziet er lekker uit!

Ik zie vaker dat er veel wordt weggesneden, vorige keer heb ik vrijwel alles laten zitten (ook de extra vet en vlees laag erboven). Ging eigenlijk uitstekend.
Op naar de volgende!
 
Ziet er lekker uit!

Ik zie vaker dat er veel wordt weggesneden, vorige keer heb ik vrijwel alles laten zitten (ook de extra vet en vlees laag erboven). Ging eigenlijk uitstekend.
Op naar de volgende!
Ah goede tip. Misschien de volgende keer maar op die manier proberen als er weinig intramusculair vet aanwezig is
 
Terug
Bovenaan Onderaan