Goedemiddag allemaal!
Momenteel zit ik in het zonnetje in de achtertuin met de laptop op schoot om een verslagje te maken van mijn eerste keer beef (short) ribs. Vanochtend toch maar even een wekkertje gezet om op tijd aan de slag te kunnen.
De ribs zijn een stuk 1,9 Kilo met 4 botten, gekocht bij de Makro. Het was geloof ik Ierse angus, maar het etiketje was blijven plakken, dus ik heb geen idee meer eigenlijk.
Hier eerst een foto van na het trimmen:
Vervolgens in de rub gezet. Een beetje van mezelf, en een beetje geleend van Noskos (Texas style beef ribs).
Ingrediënten: Grof zeezout + gemalen Himalaya zout, zwarte peper, knoflook poeder en gerookt paprika poeder.
Vervolgens ging hij rond kwart voor 11 de BBQ op:
En na een uurtje of 2 in de rook zag hij er zo uit:
Nog een flinke weg te gaan maar ik hou jullie op de hoogte!
Hopelijk gaat hij smaken!
Momenteel zit ik in het zonnetje in de achtertuin met de laptop op schoot om een verslagje te maken van mijn eerste keer beef (short) ribs. Vanochtend toch maar even een wekkertje gezet om op tijd aan de slag te kunnen.
De ribs zijn een stuk 1,9 Kilo met 4 botten, gekocht bij de Makro. Het was geloof ik Ierse angus, maar het etiketje was blijven plakken, dus ik heb geen idee meer eigenlijk.
Hier eerst een foto van na het trimmen:
Vervolgens in de rub gezet. Een beetje van mezelf, en een beetje geleend van Noskos (Texas style beef ribs).
Ingrediënten: Grof zeezout + gemalen Himalaya zout, zwarte peper, knoflook poeder en gerookt paprika poeder.
Vervolgens ging hij rond kwart voor 11 de BBQ op:
En na een uurtje of 2 in de rook zag hij er zo uit:
Nog een flinke weg te gaan maar ik hou jullie op de hoogte!
Hopelijk gaat hij smaken!