BasBQ
Beef en Steak

Ook hier Breakon vandaag.

 
 
 
 
 

Maccie

Gerijpt
Berichten
2.592
Tja na al die posts over Breakon kon ik het niet laten een stukie buik (was bedoeld voor home made bacon) uit de vriezer te trekken en hier dan maar Breakon van te maken.

Stukkie buik met de rub (zeezout, peper, knoflook, jeneverbes en thijm)


Netjes ingesneden tot op het zwoerd


In de rub


Het zwoerd en de vleeskant grillen



Even onderweg


Klaar



Wat vonden we ervan;
Hier in huis niet echt geslaagd. De smaak was goed alleen (volgens verwachting) viel het vettige en zwoerd in minder goede aarde.

Dus de rub blijft.
 
lust ik  :)
 
Maccie zei:
Wat vonden we ervan;
Hier in huis niet echt geslaagd. De smaak was goed alleen (volgens verwachting) viel het vettige en zwoerd in minder goede aarde.

Dus de rub blijft.

Het is ook de bedoeling dat je het vlees van de zwoerd af plukt, en dan hoef je het zwoerd niet te eten.
 
Ik heb een stuk buikspek waar ook nog de ribben in zitten, heel mooi en ruim 4 kilo zwaar... kan dat ook met deze bereiding lekker worden? Dus insnijden voor breakon en als spare ribs afkluiven?
 
Ziet er heerlijk uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan