- Berichten
- 37
Ik had al een tijdje een Brisket pakket in de vriezer liggen dus het werd toch een keer tijd om die klaar te gaan maken. Vrijdag het vlees eruit zaterdag beetje trimmen
Injecteren met rundvlees bouillon, sojasaus, en een beetje van de rub. Daarna rubben met ashes 2 ashes (hoofdbestanddelen: peper, zout, knoflook, houtskool?!).
eindresultaat was dat de Brisket eruit zag alsof hij al uren op de smoker had gelegen.
Einde van de avond WSM klaargemaakt (minion methode) met mesquite chunks. en toen mocht hij daar een nachtje in doorbrengen.
De volgende ochtend bleek dat ik de smoker wat te laag had afgesteld. Kerntemp van de Brisket was pas 58 graden. Smoker wat opgestookt en met 72 graden eraf gehaald en dubbel ingepakt in folie. En weer terug op de smoker halverwege de middag met een temp van 92 graden van de smoker af gehaald. Nieuwe folie er omheen en laten rusten tot avondeten.
Ik was erg tevreden met het eindresultaat
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Injecteren met rundvlees bouillon, sojasaus, en een beetje van de rub. Daarna rubben met ashes 2 ashes (hoofdbestanddelen: peper, zout, knoflook, houtskool?!).

Einde van de avond WSM klaargemaakt (minion methode) met mesquite chunks. en toen mocht hij daar een nachtje in doorbrengen.

De volgende ochtend bleek dat ik de smoker wat te laag had afgesteld. Kerntemp van de Brisket was pas 58 graden. Smoker wat opgestookt en met 72 graden eraf gehaald en dubbel ingepakt in folie. En weer terug op de smoker halverwege de middag met een temp van 92 graden van de smoker af gehaald. Nieuwe folie er omheen en laten rusten tot avondeten.
Ik was erg tevreden met het eindresultaat


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk