- Berichten
- 132
Dit weekend was het extra feest. Het weer zat niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken.
Eindelijk kunnen we volop genieten van onze Big Green Egg: ze heeft nu haar eierdop
Zie topic: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=11366
Daarbij hebben we ook onze nieuwe KitchenAid getest voor het maken van vers pizzadeeg.
Zaterdagochtend hebben we het deeg gemaakt, grotendeels volgens recept van Dominique.
Terwijl ik druk bezig was met kneden (schakelaar omzetten
), ging mijn vriendin aan de slag met verse tomatensaus.
Het deeg hebben we vervolgens in de koelkast laten rijzen.
Zondag was het dan zover: onze eerste pizza's op de BGE. Omdat ik vanuit mijn genen carnivoor ben, moet daar natuurlijk extra vlees op.
Zelf ben ik helemaal gek van een pizza El Pollo Hawai Fungi E Peperone (zootje ingredi?nten van diverse pizza's door elkaar dus).
Voordat de platesetter erop ging, heb ik eerst even een kipfiletje gegrild en daarna de boel ingericht en opgestookt tot 350+ graden.
Na zo'n 8 minuten waren ze klaar en wat waren ze goed zeg!
Het deeg was perfect en de smaak waanzinnig. Je hoeft daar echt geen weekendje Itali? meer voor te plannen!
Hierbij de foto's:





Eindelijk kunnen we volop genieten van onze Big Green Egg: ze heeft nu haar eierdop

Zie topic: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=11366
Daarbij hebben we ook onze nieuwe KitchenAid getest voor het maken van vers pizzadeeg.
Zaterdagochtend hebben we het deeg gemaakt, grotendeels volgens recept van Dominique.
Terwijl ik druk bezig was met kneden (schakelaar omzetten

Het deeg hebben we vervolgens in de koelkast laten rijzen.
Zondag was het dan zover: onze eerste pizza's op de BGE. Omdat ik vanuit mijn genen carnivoor ben, moet daar natuurlijk extra vlees op.
Zelf ben ik helemaal gek van een pizza El Pollo Hawai Fungi E Peperone (zootje ingredi?nten van diverse pizza's door elkaar dus).
Voordat de platesetter erop ging, heb ik eerst even een kipfiletje gegrild en daarna de boel ingericht en opgestookt tot 350+ graden.
Na zo'n 8 minuten waren ze klaar en wat waren ze goed zeg!
Het deeg was perfect en de smaak waanzinnig. Je hoeft daar echt geen weekendje Itali? meer voor te plannen!
Hierbij de foto's:




