BasBQ
Beef en Steak

Onze eerste halve kippen

  • Onderwerp starter Ton van der Sluijs
  • Startdatum
T

Ton van der Sluijs

Gast
Voor het eerst halve kippen op de smoker gemaakt.... 3 uur op 125graden C.  We hebben een rub gemaakt en de kip op perenhout gerookt... Voor herhaling vatbaar!

DSC02808.jpg
 
Oh,

Maar die lust ik echt wel!!!

Ik ben geen echte kluiver, maar daar laat ik mijn principes voor varen!

Gr. Erwin
 
Die zien er heerlijk uit.
Ik vreet de botjes er bij op :D
 
Lekkah!
 
Ze zien er heerlijk uit maar was het vel niet te rubberig? Ik kreeg een paar dagen het advies om kip (met vel) juist niet low and slow te doen namelijk ivm het rubberig worden van het vel. Vandaar mijn vraag.
 
Ik lust ze wel!!!
 
Nee hoor Lin, zeker niet! bijna croquant en met een typische rooksmaak. Het vlees begon al rood te kleuren door het rookproces en was niet droog en viel bijna van de botjes af.

groetjes Ton
 
Hmmm klinkt goed!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan