Onze eerste Beer Can Chicken op de WSM.
Twijfelde of dit bij hoofdstuk "Low&Slow"of High&Fast hoorde. Duurde toch nog bijna 3 uur.
Doordat de temperatuur niet hoger opliep dan 128 graden, duurde het even wat langer.
Afijn, hier gaat ie:
Mijn vrouw is van de bijgerechten en ik van de BBQ
De Noskos rub gemaakt:
ingredi?nten:
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zeezout
? theelepel knoflookpoeder
? theelepel korianderpoeder (ketoembar)
? theelepel komijnenpoeder
? theelepel vers gemalen zwarte peper
Vervolgens is de Maiskip (van de poelier) lekker ingevreven met de rub door mijn vouw.
Sorry voor het tijdstip van de eerste foto, misschien even moet wachten.
Blikje bier erin. Wij zijn geen bier drinkers, dus vraag ons af of dit nog uitmaak welk bier te nemen.
Bij een kern temperatuur van 88 graden het kippetje van de BBQ gehaald. Nog even gedacht om dit bij 76 graden te doen, toch maar even door laten garen.
Nieuwe oost aardappeltjes eerder gekookt en nu gebakken. Tevens een Indische vruchten salade (Roedjak Manis) gemaakt voor de nodige pietemientjes.
Ingredienten Roedjak Manis:
Komkomer
Ananas
Mango
2 zachtzure appels
2 eetleperls Zoetzure paprika
4 eetlepels suiker
2 eetlepels Ketjap manis
2 thee lepels sambal Oelek
1 theeleper citroen sap
Het was een heerlijk sappig kippie
Eet smakelijk
Twijfelde of dit bij hoofdstuk "Low&Slow"of High&Fast hoorde. Duurde toch nog bijna 3 uur.
Doordat de temperatuur niet hoger opliep dan 128 graden, duurde het even wat langer.
Afijn, hier gaat ie:
Mijn vrouw is van de bijgerechten en ik van de BBQ

De Noskos rub gemaakt:
ingredi?nten:
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zeezout
? theelepel knoflookpoeder
? theelepel korianderpoeder (ketoembar)
? theelepel komijnenpoeder
? theelepel vers gemalen zwarte peper
Vervolgens is de Maiskip (van de poelier) lekker ingevreven met de rub door mijn vouw.
Sorry voor het tijdstip van de eerste foto, misschien even moet wachten.



Blikje bier erin. Wij zijn geen bier drinkers, dus vraag ons af of dit nog uitmaak welk bier te nemen.

Bij een kern temperatuur van 88 graden het kippetje van de BBQ gehaald. Nog even gedacht om dit bij 76 graden te doen, toch maar even door laten garen.

Nieuwe oost aardappeltjes eerder gekookt en nu gebakken. Tevens een Indische vruchten salade (Roedjak Manis) gemaakt voor de nodige pietemientjes.
Ingredienten Roedjak Manis:
Komkomer
Ananas
Mango
2 zachtzure appels
2 eetleperls Zoetzure paprika
4 eetlepels suiker
2 eetlepels Ketjap manis
2 thee lepels sambal Oelek
1 theeleper citroen sap
Het was een heerlijk sappig kippie
Eet smakelijk
