Beef en Steak

Oh no, my Q, omdat het kan!!

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.998
Soms komen er van die onderwerpen voorbij welke direct in je straatje passen.
Zo ook deze... Toevallig stond er in mijn agenda een dagje met nachtje afzien in het bos.
Back to the basics, geen vrouw, geen kids, geen stromend water, geen stroom, geen 3k bbq spullen, maar wel: goed gezelschap, veel lol, nog meer drank, houtgestookte sauna, een zelf gemaakt bbq pitjard, driepoot van betonijzer en een ketting met rooster.
Voor mij alternatief genoeg.

Een weekje geleden begonnen met wat buikspek in de marinade te leggen. Je moet toch eten 😝.
Heel veel inspiratie had ik niet, maar vertrouwde blindelings op een recept van @SandyMan .


15351.jpg


Aangekomen eerst de pit maar eens inspecteren.
15800.jpg
15799.jpg

15797.jpg


Dat gaat wel lukken denk ik zo 😍.
Ondertussen alvast een paar kippenboutjes voor de lichte trek en gewoon omdat het kan een had iemand een paar leuke steaks bij voor de lekkere trek.
15801.jpg
15830.jpg


Voor d'r bij wat baked beans.
15829.jpg
15831.jpg
15838.jpg


Ondertussen begon te avond te vallen, werden de kippenboiten vakkundig gerookt en gingen de baked beans ook de goede kant op.
15842.jpg
15845.jpg
15859.jpg


Lekker wat aardappels er bij en toen iedereen zo goed als vol zat mocht die steak er op.
15866.jpg
15867.jpg


In de skillet boven het vuur.. Tot hier ging het goed😜. Maar ja, dan worden de mannen jongens, doet de alcohol zijn werk en krijg je de mooiste vlammen 🀣.
15869.jpg
15872.jpg


Zonde? Misschien, van de andere kant, ze hadden een leuke avond, de mooiste verhalen en de grootste lol. Niet over nadenken, ik weet nu dat zelfs doorgebakken Waghu goed smaakt 🀣🀣🀣🀣.

En toen was het tijd voor mijn pronkstuk... Het buikspek hoog op het rooster en rustig de hele nacht laten liggen.
15875.jpg
15877.jpg


Regelmatig opletten voor de vlammen en eiken stoken ipv dennen (wat zorgt voor zwarte rook). En dan krijg je dit als resultaat.
15896.jpg
15895.jpg


Wat is dat Goddelijk lekker zeg, lauwwarm. Kan bijna niet beter, bijna...
15897.jpg
15907.jpg
15908.jpg
15910.jpg


Zo... Wat een antikater ontbijt was dit zeg. Echt geweldig om ook zo weer eens te bbq'n. Maar niet erg dat het niet mijn eigen tuinn was. πŸ˜‰

15889.jpg
 
Dit zijn toch de mooiste avondjes hoor. En nog met knap resultaat ook!
 
Gezellig man , mooie locatie ook. 🀩
 
Dat zijn de nachten ja.

Heel er leuk gedaan, hoe lang heeft hij er uiteindelijk boven gehangen?
 
Dat zijn de nachten ja.

Heel er leuk gedaan, hoe lang heeft hij er uiteindelijk boven gehangen?
Ik gok een uurtje of 4-5. Ben niet echt bezig geweest met de tijd of temperatuur. Ergens halverwege de nacht gingen we tukken en was de temperatuur rond de 70 graden. Mooi moment om in te pakken en te laten rusten, konden we het vuur even wat opstoken πŸ˜‰.
 
Dikke prima
 
Wow. Als het buikspek het pronkstuk is en de Wagyu de appetiser.
Ik denk dat dit echt een combinatie was van het type stuk: Dun, veel dikke stukken vet en met weinig zorg, maar veel spektakel klaargemaakt πŸ˜‚. De rest vond het geweldig.
Ik vond de buikspek en pulled pork uit de DO (geen publiekelijk geschikte foto's 🀣) een stuk beter. Meer zorg.
 
Terug
Bovenaan Onderaan