- Berichten
- 204
Na heel wat speurwerk en ook hier op de dit forum een zoektocht geplaatst te hebben 'oesters op de kamado' klaargemaakt.
Is zo simpel als een patat schillen, je legt de oesters direct op de kamado als deze 140°c heeft, je laat ze rustig garen tot je een doffe klik hoort, dat betekent dat ze opengesprongen zijn en klaar voor gebruik. Ik heb hiervoor platte oesters gebruikt omdat deze makkelijker te plaatsen zijn op een rooster.
Zoals te zien valt springen die maar enkele millimeters open, de rest moet je zelf doen. Wat de smaak betreft, bij deze heb ik geen rookhout gebruikt omdat het de eerste keer was. De oesters kwam mooi los, was iets vaster van vorm en smaakte machtig lekker.
Volgende keer ga ik proberen rookhout toe te voegen alhoewel ik vrees dat het weinig van nut zal zijn. Als ze openspringen moet je ze er direct afhalen.
Herhalingsgevaar: verschrikkelijk hoog
Is zo simpel als een patat schillen, je legt de oesters direct op de kamado als deze 140°c heeft, je laat ze rustig garen tot je een doffe klik hoort, dat betekent dat ze opengesprongen zijn en klaar voor gebruik. Ik heb hiervoor platte oesters gebruikt omdat deze makkelijker te plaatsen zijn op een rooster.
Zoals te zien valt springen die maar enkele millimeters open, de rest moet je zelf doen. Wat de smaak betreft, bij deze heb ik geen rookhout gebruikt omdat het de eerste keer was. De oesters kwam mooi los, was iets vaster van vorm en smaakte machtig lekker.
Volgende keer ga ik proberen rookhout toe te voegen alhoewel ik vrees dat het weinig van nut zal zijn. Als ze openspringen moet je ze er direct afhalen.
Herhalingsgevaar: verschrikkelijk hoog