Na de vorige enigszins teleurstellende gerookte kip poging, was het nu tijd voor de herkansing. Ik heb deze keer de "methode Bert" gevolgd. Dit maal heb ik ook een betere kwaliteit kip gebruikt.
Ik heb de kip gepeperd en gezouten en een half uur inlaten trekken en daarna een nacht in appelsap met nog wat meer zout gelegd.
Na een nachtje in bad heb ik de kip gedroogd in de koelkast. Door (het zuur in?) de appelsap is de filet een beetje verkleurd.
Op de Q met rookhout (appel en mesquite). De temperatuur is ongeveer 105C.
Ik was een beetje vergeten om tussendoor foto's te nemen maar na drie uur in de rook dit is het eindresultaat.
Deze kip is duidelijk een stuk beter gelukt.
Ik heb de kip gepeperd en gezouten en een half uur inlaten trekken en daarna een nacht in appelsap met nog wat meer zout gelegd.
Na een nachtje in bad heb ik de kip gedroogd in de koelkast. Door (het zuur in?) de appelsap is de filet een beetje verkleurd.

Op de Q met rookhout (appel en mesquite). De temperatuur is ongeveer 105C.

Ik was een beetje vergeten om tussendoor foto's te nemen maar na drie uur in de rook dit is het eindresultaat.

Deze kip is duidelijk een stuk beter gelukt.