BasBQ
Beef en Steak

Napoleon pro 22 - low and slow? (Gietijzer of RVS rooster)

 

NickIndo

Tondelzoeker
Berichten
15
Hallo allemaal. Binnenkort wil ik low and slow gaan bbq. Denk zelf aan pulled pork 💪.

momenteel bbq ik op een napoleon pro 22 deze heeft eern gietijzeren rooster, Geen optie voor een rvs rooster.

nu heb ik gelezen op


-dat je niet low and slow op gietijzer kunt doen omdat deze teveel warmte doorgeeft.

mijn vraag is dan ook:

- is dat echt zo?
- kan ik geen rvs rooster bovenop het gietijzer leggen of brabbel ik nu teveel?
 
Het rooster kan niet heter worden dan de lucht erom heen, mits je indirect bezig bent. Dus RVS of gietijzer maakt voor de temperatuur niet uit. Alleen gietijzer zal de warmte sneller kunnen afgeven, wat op hoge temperaturen resulteert in mooie strepen.

Mijn conclusie; voor low en slow is er geen significant verschil
 
Een rooster wordt net zo warm als de omgeving waar hij in ligt. Maakt niet uit welk materiaal dat dit is.
Een gietijzeren rooster is grover van structuur en heeft een groter volume qua materiaal dan de standaard roosters. Daarom wordt de warmte wat beter vast gehouden. Grill streepjes trekken kan je ook op een standaard rooster.

Dus knal die pulled pork op een rooster en lekker rustig bij lage temperatuur gaan met die banaan
 
Terug
Bovenaan Onderaan