Beef en Steak

Najaarspruttelpotje in DO met entrecote

MacMarty89

Vuurmaker
Berichten
75
Om alvast wat in de stemming te komen voor de herfstdagen, een najaarsgerecht van paddenstoelen, spruiten, uitjes in de Dutch Oven met een lekker stukje entrecote. Zonnetje verdwijnt nu regelmatig en het gure weer doemt op. Het begint allemaal met het vijf minuten voorkoken van de spruitjes om ze beetgaar te krijgen. De BBQ opgestookt tot 170 °C. De DO gaat erop en als deze een goede temperatuur heeft, de uitjes erin.

IMG_4854.jpeg


Knoflookje erin gepleurd. Als het allemaal wat gebakken eruit begint te zien, gaan de spruitjes en de kookroom erbij. Kruidenmixje toegevoegd van mosterdpoeder, chiliflakes, peper en zout, uienpoeder en paprikapoeder.

IMG_4855.jpeg


Ongeveer een kwartier voordat het gerecht klaar is, de kazen (cheddar en mozzarella) toegevoegd.

IMG_4856.jpeg


De biefstuk indirect laten garen tot ongeveer 43 °C en daarna afgegrild.

IMG_4857.jpeg


Was te veel bezig met mijn pruttelpotje en de vegetarische worstjes van mijn wederhelft, dus de entrecote was íets te ver doorgeslagen naar 58 á 59 °C. Uiteindelijk was het nog prima te eten, beetje Noskossaus erbij. Dikke prima.

IMG_4859.jpeg
 
Die pruttelpot ziet er heerlijk uit zeg, krijg er honger van! 😉
 
Lekker potje hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan