- Berichten
- 161
Hallo allemaal,
Het volgende wil ik graag met jullie delen. Een paar weken geleden heb ik mijn BGE L ontvangen maar deze week pas vond ik het weer mooi genoeg en had ik de gelegenheid om m’n BGE in te wijden. Eerst waren er 2 tomahawks aan de beurt, gevolgd door Frikandel Burnt Ends om vandaag m’n eerste BCC te bereiden die eigenlijk voor gisteren op het menu stond maar doordat de kip zijn tijd nam om te ontdooien is deze een dag verschoven.
Dus… eerst even de kip gewassen onder de kraan, afgedroogd en lekker met olie ingesmeerd. Daarna de rub aangebracht, gemaakt van peper, zout, knoflookpoeder, uienpoeder, een beetje gemberpoeder, gerookte paprikapoeder, wat chiliflakes en een beetje bruine basterdsuiker. Inmiddels was de BGE al opgestart en naar een temperatuur van 170° gebracht met convEGGtor en rooster.
Vervolgens de kip op een half vol blikje Grolsch Raadler gezet, de MEATER Plus in de borst, ingesteld op 75°en hup in de BGE…
En nu maar afwachten. Na 20 min. heb ik 2 aluminium bootjes gemaakt met aardappelschijfjes en gesneden groente, een beetje olijfolie, peper, zout en chiliflakes en deze erbij op het rooster gezet.
10 min. voordat het kippetje klaar was heb ik deze ingespoten met Jack Daniels Tennessee Honey… gewoon omdat het kan.
Toen de MEATER aangaf dat het kippetje van het voor mocht en mocht rusten, deze van het vuur gehaald en de groenten nog even laten staan.
Al met al een heel verhaal, maar… gelukkig hebben we de foto’s nog.
Het volgende wil ik graag met jullie delen. Een paar weken geleden heb ik mijn BGE L ontvangen maar deze week pas vond ik het weer mooi genoeg en had ik de gelegenheid om m’n BGE in te wijden. Eerst waren er 2 tomahawks aan de beurt, gevolgd door Frikandel Burnt Ends om vandaag m’n eerste BCC te bereiden die eigenlijk voor gisteren op het menu stond maar doordat de kip zijn tijd nam om te ontdooien is deze een dag verschoven.
Dus… eerst even de kip gewassen onder de kraan, afgedroogd en lekker met olie ingesmeerd. Daarna de rub aangebracht, gemaakt van peper, zout, knoflookpoeder, uienpoeder, een beetje gemberpoeder, gerookte paprikapoeder, wat chiliflakes en een beetje bruine basterdsuiker. Inmiddels was de BGE al opgestart en naar een temperatuur van 170° gebracht met convEGGtor en rooster.
Vervolgens de kip op een half vol blikje Grolsch Raadler gezet, de MEATER Plus in de borst, ingesteld op 75°en hup in de BGE…
En nu maar afwachten. Na 20 min. heb ik 2 aluminium bootjes gemaakt met aardappelschijfjes en gesneden groente, een beetje olijfolie, peper, zout en chiliflakes en deze erbij op het rooster gezet.
10 min. voordat het kippetje klaar was heb ik deze ingespoten met Jack Daniels Tennessee Honey… gewoon omdat het kan.
Toen de MEATER aangaf dat het kippetje van het voor mocht en mocht rusten, deze van het vuur gehaald en de groenten nog even laten staan.
Al met al een heel verhaal, maar… gelukkig hebben we de foto’s nog.