JohnK
Vuurmaker
- Berichten
- 62
Mijn maat en ik liepen tegen een heel oude (redelijk verwaarloosde) wijnton aan waar iemand een BBQ in had gezet. Ik zag wel rook-mogelijkheden en aangezien hij de handige Harrie is van ons twee (en het gereedschap heeft), zijn we eens begonnen om er een leuke roker van te maken.
Eerst alle oude troep er uit, schoonmaken en hier en daar verstevigen. Vervolgens de binnenkant schoonmaken en al ?walsend? er een paar liter erg goedkope rode wijn door laten draaien aan de binnenkant.
Een oude BK- pan zo mishandeld dmv schroeven en gaten dat daar het rookhout etc op kan en welke dus ?los? staat van de bodem van de ton.
Uitgemeten hoe de paling komt te hangen en op basis van de speet hoogte een opzetstuk in elkaar geflanst. We konden zo snel geen mooie speten vinden, dus tijdelijk maar even wat ehhh schroefdraad gebruikt. Het opzetstuk kan er weer af en een 57 inch rooster kan vervolgens geplaatst worden voor als we eens andere ambities krijgen (ik vrees dan wel dat we een deurtje moeten zagen om dan van onderen af kolen etc toe te voegen), maar voor Paling, beekridder en forel is dat (gezien de duur) niet nodig.
Ons resultaat mag er zijn (vind ik zelf dan) en het hout van de ton geeft extra diepte aan de rooksmaak...
Klein (schaamteloos) overzichtje van de rook resultaten...
De tweede sessie paling (eerste sessie maar begonnen met 1 kilo om te proberen)
Het resultaat:
Forellen.
Beekridder

Eerst alle oude troep er uit, schoonmaken en hier en daar verstevigen. Vervolgens de binnenkant schoonmaken en al ?walsend? er een paar liter erg goedkope rode wijn door laten draaien aan de binnenkant.
Een oude BK- pan zo mishandeld dmv schroeven en gaten dat daar het rookhout etc op kan en welke dus ?los? staat van de bodem van de ton.

Uitgemeten hoe de paling komt te hangen en op basis van de speet hoogte een opzetstuk in elkaar geflanst. We konden zo snel geen mooie speten vinden, dus tijdelijk maar even wat ehhh schroefdraad gebruikt. Het opzetstuk kan er weer af en een 57 inch rooster kan vervolgens geplaatst worden voor als we eens andere ambities krijgen (ik vrees dan wel dat we een deurtje moeten zagen om dan van onderen af kolen etc toe te voegen), maar voor Paling, beekridder en forel is dat (gezien de duur) niet nodig.
Ons resultaat mag er zijn (vind ik zelf dan) en het hout van de ton geeft extra diepte aan de rooksmaak...

Klein (schaamteloos) overzichtje van de rook resultaten...
De tweede sessie paling (eerste sessie maar begonnen met 1 kilo om te proberen)

Het resultaat:

Forellen.

Beekridder

