- Berichten
- 188
Vanavond had de familie zin in MOINK balls. Daarom wat gehakt en parmezaanse kaas gehaald. Deze samen met gedroogde peterselie, oregano, lente-uit, verse knoflook, paneermeel, gekluts ei, wat melk en een snufje Killer Hoggs AP rub in een kom gedaan en ballen gedraaid.
Vervolgens de ballen even in de koelkast laten opstijven om ze daarna nog wat te bestrooien met Killer Hoggs BBQ rub en uiteraard een lapje ontbijtspek.
De ballen op de Q geplaatst, indirect op 120?. In de tussentijd wat bbq saus samen met wat honing in een pannetje opgewarmd. Na een uur de ballen onder gedompeld in de bbq saus met honing en ze terug gedaan op de Q tot de kerntemperatuur van 70? werd bereikt.
Daarna... Aanvullen!
Conclusie: de ballen mochten wat mij betreft iets hoger op smaak gebracht worden en ik vond een chunck kersenhout eigenlijk nog iets teveel. Volgende keer dus een sessie zonder hout. In ieder geval weer wat geleerd.
Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk
Vervolgens de ballen even in de koelkast laten opstijven om ze daarna nog wat te bestrooien met Killer Hoggs BBQ rub en uiteraard een lapje ontbijtspek.
De ballen op de Q geplaatst, indirect op 120?. In de tussentijd wat bbq saus samen met wat honing in een pannetje opgewarmd. Na een uur de ballen onder gedompeld in de bbq saus met honing en ze terug gedaan op de Q tot de kerntemperatuur van 70? werd bereikt.
Daarna... Aanvullen!
Conclusie: de ballen mochten wat mij betreft iets hoger op smaak gebracht worden en ik vond een chunck kersenhout eigenlijk nog iets teveel. Volgende keer dus een sessie zonder hout. In ieder geval weer wat geleerd.





Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk