- Berichten
- 80
Met Vaderdag het boek burgers & BBQ notes gekregen van de kids. Dit weekend het eerste recept uit dit boek gemaakt, de pulled pork. Ik had een stuk procereur van bijna 2,5 kg. Omdat dat maar net op mijn Mini kamado past en ik het voor ons vieren nogal veel vond besloten om de helft in te vriezen voor een volgende keer. Het stuk dat over bleef de avond van te voren in de Marinade gezet en s ochtends in alle vroegte de mini kamado op temperatuur gebracht. Bij 115 graden rookblokjes erop en de gemarineerde procereur.... Omdat het de eerste keer was heb ik mij braaf aan het recept in het boek gehouden en om het uur even sprayen met wat appelsap... Ik had vooraf mijn twijfels of dit kleine eitje van de Action in staat was om een uur of acht de temperatuur vast te houden en of er genoeg houtskool in zou liggen. Gelukkig stelde mijn eitje me niet teleur en ging alles volgens het boekje. Na een uur of zes de procereur ingewikkeld in de alufolie om zo de kerntemperatuur verder ter laten stijgen wat in mijn ogen vrij snel ging. Na bijna acht uur was het zover en kon hij van de BBQ af. Even laten rusten toen met de berenklauwtjes in de weer... Mijn vrouw had in plaats van simpele broodjes kleine Turkse broodjes afgebakken. Wat coleslaw, de pp en een goede BBQ saus en smikkelen maar... Gezien het feit dat er niks overbleef en de kids aangaven dat ik dit ieder weekend wel mag maken trek ik zelf maar de conclusie dat het een geslaagde eerste keer was....
Verstuurd vanaf mijn MAR-LX1A met Tapatalk








Verstuurd vanaf mijn MAR-LX1A met Tapatalk