- Berichten
- 217
Vorige week een mooi stuk procureur besteld bij bbquality. Omdat het de eerste PP voor mij is heb ik wat gelezen over de bereiding en verschillende rubs om uiteindelijk de Noskos wedstrijd pulled pork aan te houden. Helaas vanwege ontbreken van een injectiespuit heb ik het vlees niet geinjecteerd. Sommige delen waren bij het pullen niet boter zacht geworden waarschijnlijk door het ontbreken van vet in sommige delen. De volgende keer toch maar injecteren. Enfin, ik heb vanaf vrijdag avond tot aan zaterdag een hoop plezier beleeft aan het bereiden van de PP en hieronder uiteraard het foto verslag.
Vrijdagavond begonnen met het rubben van de procureur. Na een nachtje in de koelkast stond ik zaterdag ochtend om 7:30 de bbq op te stoken. tegen 8 uur zat de temperatuur rond de 110 graden en kon het vlees erop. Voor de rub, glaze en saus heb ik het recept van Noskos gevolgd.
In de rub:
Op de Q met wat appel rookhout
Het resultaat:
De eerste lading broodjes met zelfgemaakte koolsalade hebben de foto niet gehaald. Aangezien er nog wat left-overs waren gister nog even een broodje geroosterd met wat van het heerlijke vlees.
Zowel mevrouw Kapteyn als onze vrienden(die zich zelf hadden uitgenodigd na het zien van de foto's) vonden dat ik dit maar vaker moest maken. Dat lijkt mij zelf ook een goed plan
Vrijdagavond begonnen met het rubben van de procureur. Na een nachtje in de koelkast stond ik zaterdag ochtend om 7:30 de bbq op te stoken. tegen 8 uur zat de temperatuur rond de 110 graden en kon het vlees erop. Voor de rub, glaze en saus heb ik het recept van Noskos gevolgd.
In de rub:

Op de Q met wat appel rookhout


Het resultaat:

De eerste lading broodjes met zelfgemaakte koolsalade hebben de foto niet gehaald. Aangezien er nog wat left-overs waren gister nog even een broodje geroosterd met wat van het heerlijke vlees.

Zowel mevrouw Kapteyn als onze vrienden(die zich zelf hadden uitgenodigd na het zien van de foto's) vonden dat ik dit maar vaker moest maken. Dat lijkt mij zelf ook een goed plan
