- Berichten
- 131
Verslag is van een tijdje terug maar toch leuk om nog even te plaatsen.
Vandaag bij de Makro spontaan een mooi stuk varkensnek van ongeveer 2 kg meegenomen.
Ik heb dit stuk vanavond al voorbereid zodat ik hem morgenavond nog op de Weber kan gooien.
Wat heb ik tot nog toe gedaan:
Overtollige vet er afgesneden.
Rub gemaakt gebaseerd op een basis barbecue rub (gevonden via Google)
1/4 cup (60 gram)bruine basterd suiker
1/4 cup (20 gram)paprika poeder
1/4 cup zeezout
3 eetlepels versgemalen zwarte peper
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel cayennepeper
Naar eigen inzicht toegevoegd
20 gram bbq mix van de Lidl (paprika poeder met rook smaak)
15 gram verse provinciaalse kruiden
Op een zeer provisorische manier heb ik zonder injectiespuit nog geprobeerd een marinade te injecteren in het vlees. Heb niet het idee dat het echt goed gelukt is, er bleef weinig vocht in het vlees dus ben bang dat dit is mislukt...
Vervolgens in de Rub gezet (nu al begint het lekker te ruiken... :-D ):
Goed in plastic in gepakt en nu staat het tot in ieder geval morgen avond laat in de koeling.
-----
We have a lift off!
-----
Ondertussen 5 uurtjes op de Q dus heb ik zojuist de glaze aangebracht en het vlees omgedraaid.
Tijd KernT. bbqT.
0930 12 120
1030 37 125
1130 54 145 (oeps)
1230 58 135
1330 59 120
1430 61 125
1530 64 145
1630 69 160 Zojuist ingepakt in de folie
1730 82 170
-----
Het was heerlijk!
Bedankt voor het kijken, deze gaan we vaker doen!
Vandaag bij de Makro spontaan een mooi stuk varkensnek van ongeveer 2 kg meegenomen.
Ik heb dit stuk vanavond al voorbereid zodat ik hem morgenavond nog op de Weber kan gooien.

Wat heb ik tot nog toe gedaan:
Overtollige vet er afgesneden.
Rub gemaakt gebaseerd op een basis barbecue rub (gevonden via Google)
1/4 cup (60 gram)bruine basterd suiker
1/4 cup (20 gram)paprika poeder
1/4 cup zeezout
3 eetlepels versgemalen zwarte peper
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel cayennepeper
Naar eigen inzicht toegevoegd
20 gram bbq mix van de Lidl (paprika poeder met rook smaak)
15 gram verse provinciaalse kruiden

Op een zeer provisorische manier heb ik zonder injectiespuit nog geprobeerd een marinade te injecteren in het vlees. Heb niet het idee dat het echt goed gelukt is, er bleef weinig vocht in het vlees dus ben bang dat dit is mislukt...
Vervolgens in de Rub gezet (nu al begint het lekker te ruiken... :-D ):

Goed in plastic in gepakt en nu staat het tot in ieder geval morgen avond laat in de koeling.
-----
We have a lift off!

-----
Ondertussen 5 uurtjes op de Q dus heb ik zojuist de glaze aangebracht en het vlees omgedraaid.

Tijd KernT. bbqT.
0930 12 120
1030 37 125
1130 54 145 (oeps)
1230 58 135
1330 59 120
1430 61 125
1530 64 145
1630 69 160 Zojuist ingepakt in de folie
1730 82 170
-----
Het was heerlijk!


Bedankt voor het kijken, deze gaan we vaker doen!