- Berichten
- 1.648
Na de sukade was het staartstuk (Picanha) aan de beurt. Dit stuk vlees 3 weken geleden besteld bij de plaatselijke slager en zaterdag het vlees op de Q klaar gemaakt.
Vlees ruim met peper en grote korrels zeezout ingesmeerd. Q aangestoken, Mesquite blokjes in de rookdoos gestopt en bij de eerste rooksignalen het vlees erop gelegd (vet aan de bovenzijde). In het begin stonden mijn gasbranders te laag (vlees was na 45 minuten pas op 33?C). Nadat ik deze iets had verhoogd liep de kerntemperatuur langzaam op richting de 52?C. Branders op hoog gezet en vlees nog even ge-seard. Aan het einde nog ff op de vetzijde, vlammen doen het altijd goed op de foto. Vervolgens onder alufolie laten rusten (15 minuten)
Na het eerste stukje gegeten te hebben vond ik het maar niets, taai en geen smaak. Bleek het uiterste puntje van het vlees te zijn. De volgende plakken zagen er steeds beter uit. Vrouw en kind vonden ook dit stuk vlees weer zeer smakelijk.
Op Vaderdag de restjes gegeten, op de "koude" plakken vlees paar druppels sojasaus gedaan. Wat was dat lekker.
Dit stukje vlees gaan we in de toekomst vaker maken.






Vlees ruim met peper en grote korrels zeezout ingesmeerd. Q aangestoken, Mesquite blokjes in de rookdoos gestopt en bij de eerste rooksignalen het vlees erop gelegd (vet aan de bovenzijde). In het begin stonden mijn gasbranders te laag (vlees was na 45 minuten pas op 33?C). Nadat ik deze iets had verhoogd liep de kerntemperatuur langzaam op richting de 52?C. Branders op hoog gezet en vlees nog even ge-seard. Aan het einde nog ff op de vetzijde, vlammen doen het altijd goed op de foto. Vervolgens onder alufolie laten rusten (15 minuten)
Na het eerste stukje gegeten te hebben vond ik het maar niets, taai en geen smaak. Bleek het uiterste puntje van het vlees te zijn. De volgende plakken zagen er steeds beter uit. Vrouw en kind vonden ook dit stuk vlees weer zeer smakelijk.
Op Vaderdag de restjes gegeten, op de "koude" plakken vlees paar druppels sojasaus gedaan. Wat was dat lekker.
Dit stukje vlees gaan we in de toekomst vaker maken.





