BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste nog wat onzekere stapjes met WMT

B

Boelie

Gast
Onderstaande foto's zijn van verschillende datums.

Mijn eerste nog wat onzekere stapjes met de WMT die hier nog staat te blinken.
1WMT_zps0c78751d.jpg


Mijn eerste ribbels. 1 nacht laten intrekken met Nosmo's secret Rib Rub en na 2 - 0,45 - 0,30 een Cola BBQ glaze van Lin op dit forum.
Op een gegeven moment iets te veel gerookt maar super lekker.
2Mijneersteribbels_zpse5fd4938.jpg


De Moink balls. Vielen ook bij de buren in de smaak.
4Moink_zps72ae37fa.jpg


De kiplollies.
3Kiplollies_zpsc3a3621a.jpg


Gisteren 10/04 was het dan Beercan chicken dag. Ik moest dit uiproberen. Woensdag avond droog gepekeld ? la Bertje van dit forum.
200 gr. zout
100 gr. bruine suiker
2 tl zwarte peper (Oorspronkelijk 15 peper korrels)
4 tl knoflookgranulaat (oorspronkelijk 3 teentjes)
1 el provencaalse kruiden.

Donderdag morgen kip afgespoeld en gedroogd en ingewreven met een kruidenmengsel uit het Weber BBQ boek. Wel aangepast.
4 tl uigranulaat
4 tl lookgranulaat
1 tl chili poeder
1,5 tl gemalen zwarte peper
2 el basis bbq rub van Noskos
2 el kippenkruiden
Boven het bierblik een in vieren gesneden ui. Bierblik in zijn gat en 1,5 uur indirect en gerookt met Hickoryhout.
Er af bij 75 graden kern en ongeveer 15 min. laten rusten in alu folie.
6Beercanchick_zps4836a27e.jpg


We hebben genoten met frietjes en zelf gemaakte appelmoes. Ik moet alleen nog iets beter de temperatuur onder controle krijgen.
Er stond reeds een bak water op het onderrooster maar de temps varieerde nog te veel (te hoog) heb toen alu bak met water rechtstreeks boven de kolen gezet. Dat was een goede verbetering.
Ik heb van de kip maar 1 foto.  Ook hier moet ik in het vervolg verbeteren.
 
ziet er lekker uit, je bent goed bezig en oefening baart kunst zeggen ze he.
een opmerking: MOINK schrijf je met hoofdletters  ;)
 
Foto's zien er al goed uit! Lekkere runs hoor.

Blij dat de saus een inspiratie was!  :blush:
 
Die blinkende Weber is iig goed gebruikt !
 
Daar is niks mis mee, en zomaar ook even je eerste 'badge' binnen gehaald ;).

Welkom bij de Tokkies.
 
Die is nog maagdelijk schoon, maar dat zal snel veranderen! Mooie set hoor.
 
Gefeliciteerd met je stickertje!
Ik doe mijn BCC op het onderste rooster met aan beide kanten de briketjes, 1/2 starter in totaal. Onderste schuif 1/2 open.
 
Congrats met je Tokkie.
En het is vervelend werk, maar oefening baart kunst zegt men. Dus maar gauw weer en volgende Q sessie plannen :)
 
Ziet er allemaal lekker uit Boelie!  Oefening baart kunst, en zo te zien ben je goed bezig!
 
Nice!! en een tok in de pocket!!
 
als je hem een paar keer hebt gebruikt, regel je de temperatuur met je ogen dicht! Mooi resultaat!
 
Terug
Bovenaan Onderaan