BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste Kamado BBQ ribs

 
 

SteenErts

Vuurmaker
Berichten
82
Blij als een kind met zijn nieuwe speelgoed:
Gemaakt volgens B&S manier maar dan wel afgelakt met de easterwood derivaat voor het lakken:

Eerst vier uur op  115 graden:


Na vier uur
Klaar om er vier uur op te liggen  :D



Met lak om twintig minuten te karameliseren:



Zaterdag de pulled porc samen met neef maken.
 
mooie ribs hoor, hoe zit dat op de 2e foto? moet daar geen rooster onder?
 
Leo zei:
mooie ribs hoor, hoe zit dat op de 2e foto? moet daar geen rooster onder?

Goeie vraag. ik heb ze er rechtstreeks op gelegd. Moet er een rooster op? :-/ :-O :-/
Ik proefde het er niet van af maar vroeg me wel af hoe ik dat ding schoon ging maken :D
 
SteenErts zei:
Leo zei:
mooie ribs hoor, hoe zit dat op de 2e foto? moet daar geen rooster onder?

Goeie vraag. ik heb ze er rechtstreeks op gelegd. Moet er een rooster op? :-/ :-O :-/
Ik proefde het er niet van af maar vroeg me wel af hoe ik dat ding schoon ging maken :D

ik denk dat er een rooster tussen moet ja, en dan evt een alu opvangbak voor je vet onder de ribs, blijft ie redelijk schoon
 
Ik vind de Ribs op foto 2 er nog wel "rauw" uitzien na 4 uur :-O . Die van mij zien er toch echt anders uit na 4 uur.


Eindresultaat ziet er wel super uit.
 
Leo zei:
SteenErts zei:
Leo zei:
mooie ribs hoor, hoe zit dat op de 2e foto? moet daar geen rooster onder?

Goeie vraag. ik heb ze er rechtstreeks op gelegd. Moet er een rooster op? :-/ :-O :-/
Ik proefde het er niet van af maar vroeg me wel af hoe ik dat ding schoon ging maken :D

ik denk dat er een rooster tussen moet ja, en dan evt een alu opvangbak voor je vet onder de ribs, blijft ie redelijk schoon

Daar moet zeker een rooster op.
 
Je moet de reflector omdraaien en dan je rooster er op leggen.
 
Het resultaat zie er goed uit!

Deacht hetzelfde als Leo, die steen is toch de 'heatdeflector' die ervoor zorgt dat je indirect kunt smoken. Daarboven moet een rooster.

Leuk zo'n groene trouwens
 
Maccie zei:
Ik vind de Ribs op foto 2 er nog wel "rauw" uitzien na 4 uur :-O . Die van mij zien er toch echt anders uit na 4 uur.

Misschien was het dan toen ze er net op lagen?

[/quote]
Mike v R zei:
Je moet de reflector omdraaien en dan je rooster er op leggen.

Aha, ik zag er net echt veel verschil tussen.

[/quote]
Frits zei:
Het resultaat zie er goed uit!

Deacht hetzelfde als Leo, die steen is toch de 'heatdeflector' die ervoor zorgt dat je indirect kunt smoken. Daarboven moet een rooster.

Leuk zo'n groene trouwens

Moest van mijn vrouw en inderdaad het resultaat mocht er wezen
 
Maar het is gelukt om de foto's te plaatsen!
Hoop dat we nog veel foto's van je kookkunsten te zien krijgen SteenErts :D
 
ReneR zei:
Maar het is gelukt om de foto's te plaatsen!
Hoop dat we nog veel foto's van je kookkunsten te zien krijgen SteenErts :D

de site van B&S maar eens onder handen genomen en een picnic van 4,5 kg voor mijn eerste pulled porc.
Daarnaast het probeerpakket omdat ik niet kon kiezen
En nu: de lekkerste hamburgers van Den Haag: van Van der Zalm slager in de Hoytemastraat.

[me=SteenErts]houdt helaas van te veel lekker eten :p[/me]
 
SteenErts zei:
ReneR zei:
Maar het is gelukt om de foto's te plaatsen!
Hoop dat we nog veel foto's van je kookkunsten te zien krijgen SteenErts :D

En nu: de lekkerste hamburgers van Den Haag: van Van der Zalm slager in de Hoytemastraat.

[me=SteenErts]houdt helaas van te veel lekker eten :p[/me]

woon je in benoordenhout?
 
Je moet inderdaad de deflector onderleggen en het rekje waar je steen op ligt op de deflector zetten en je rooster op het rekje leggen. Bij voorkeur een lekbak op de steen leggen.
 
Zat er niet gewoon een handleiding bij :-O :-O :)
 
Leo zei:
SteenErts zei:
ReneR zei:
Maar het is gelukt om de foto's te plaatsen!
Hoop dat we nog veel foto's van je kookkunsten te zien krijgen SteenErts :D

En nu: de lekkerste hamburgers van Den Haag: van Van der Zalm slager in de Hoytemastraat.

[me=SteenErts]houdt helaas van te veel lekker eten :p[/me]

woon je in benoordenhout?

nope ik woon bij de valkenboskade
Gerard777 zei:
Je moet inderdaad de deflector onderleggen en het rekje waar je steen op ligt op de deflector zetten en je rooster op het rekje leggen. Bij voorkeur een lekbak op de steen leggen.

ehm... nee of niet goed gekeken.

[me=SteenErts]was als een kind zo blij... neewbie he? :D ;)[/me]
 
Terug
Bovenaan Onderaan