BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste beercan chicken

 
 

Arendje

Sprokkelaar
Berichten
37
Hij stond al lang op de planning en met dit mooie weekend voor de boeg moest het maar gebeuren.
De eerste keer een beercan chicken!
Bij mij “vaste” slager een hele kip gekocht.
Deze heb ik vervolgens met rub ingesmeerd.
D9F42959-05FC-4461-888E-27526651425B.jpeg
0969F6E4-4BC5-407A-B3A9-3C6AD62FEF9E.jpeg

Toen was het tijd om de dame op een blik te zetten.
8428D715-B33A-4044-91FF-596A2BA02202.jpeg

Ondertussen stond de q al op te warmen. Bij 180 mocht de kip erop.
Ik had nog wat appelhout toegevoegd voor het betere rook werk.
na een uur was de kern temp op de borst ong een graad of 75 en konden we gaan eten.
E4BB328E-BF3A-4FCB-BF16-8450F361D841.jpeg

Uiteindelijk geserveerd met verse patat en appelmoes (geen foto van😒)
052F01D6-8E23-43B4-81F5-1305D05A70F6.jpeg

Het was lekker maar…. de korst is smaakvol en de rest is toch vrij vlak van smaak.
misschien maak ik het nog eens en zet ze dan langer in een marinade.
 
Mooi kippetje!
Ideaal pannetje ook daarvoor ik gebruik hem ook altijd. Vaak nog wat aardappelpartjes en uien er in.

Volgende keer ook onder de huid kruiden en een paar uurtjes in laten trekken. Dan wordt het vlees wat smaakvoller
 
Lekker zo!

Gefeliciteerd met je tokkie!
 
Mooi kippetje, welkom bij de tokkies.
BCC is leuk om een paar keer te maken, ziet er ook nog eens apart uit, en hier eigenlijk bedoeld om je BBQ te leren kennen zonder een stuk vlees van 40 euro of meer te verzieken. Neemt niet weg dat zo'n kippetje erg lekker kan zijn.
Hier wordt al jaren geen BCC meer gemaakt maar vlinderen we de kip (Spatchcock)
Daardoor kun je de kip aan binnen en buitenzijde van rub voorzien en is niet alleen het velletje lekker gekruid. Tip voor de volgende keer;)
 
Gefeliciteerd met je tokkie! :)
 
lekker hoor
gefeliciteerd met je tokkie
 
Terug
Bovenaan Onderaan