Vrijdag was het dan zo ver, mijn eerste BCC en dat ook nog op de nieuwe Charcoal Tray. Dus deze keer niet op Gas mar op Briketten ;-) en FireSpice Wood Chips voor een beetje rook....
Bereidding als volgt
Injection: 1/4 cup butcher BBQ GRILL + 1,5 cup water
(de helft hiervan gebruikt om te injecteren)
Daarna de kip ingesmeerd met knoflook olie en NoMu BBQ RUB (van de Sligro)
Blikje bier (Hertog Jan) boven geopend met blikopener en half glas bier uitgedronken (goed begin..) om het bier in blik vervolgens te mengen met
- een injectie van de Butcher BBQ GRILL
- resten RUB
- twee teentjes knoflook in partjes gesneden
- twee twijgjes rozenmarijn
vervolgens de kip over het blik getrokken, zat er comfortabel bij.
In de wok:
Aardappelen ingesmeerd met olijf olie
Paprika in knoflook olie gedompeld
Ui in olijf olie
De Temp. van de BBQ rond de 180 graden gebracht en vervolgens de kip ca. 1,5uur hierin laten staan.
Daarna de kip ingesmeerd met Baby Rays Honey Chipotle en nog ca. 15 minuten op deze temperatuur laten staan.
Kippie had daarna een kerntemperatuur van ca. 74 graden, was lekker mals en smaakte lekker.
Wat ik graag beter wil hebben is het huidje, hoe krijg ik dat knapperiger ?
Foto's:
Bereidding als volgt
Injection: 1/4 cup butcher BBQ GRILL + 1,5 cup water
(de helft hiervan gebruikt om te injecteren)
Daarna de kip ingesmeerd met knoflook olie en NoMu BBQ RUB (van de Sligro)
Blikje bier (Hertog Jan) boven geopend met blikopener en half glas bier uitgedronken (goed begin..) om het bier in blik vervolgens te mengen met
- een injectie van de Butcher BBQ GRILL
- resten RUB
- twee teentjes knoflook in partjes gesneden
- twee twijgjes rozenmarijn
vervolgens de kip over het blik getrokken, zat er comfortabel bij.
In de wok:
Aardappelen ingesmeerd met olijf olie
Paprika in knoflook olie gedompeld
Ui in olijf olie
De Temp. van de BBQ rond de 180 graden gebracht en vervolgens de kip ca. 1,5uur hierin laten staan.
Daarna de kip ingesmeerd met Baby Rays Honey Chipotle en nog ca. 15 minuten op deze temperatuur laten staan.
Kippie had daarna een kerntemperatuur van ca. 74 graden, was lekker mals en smaakte lekker.
Wat ik graag beter wil hebben is het huidje, hoe krijg ik dat knapperiger ?
Foto's:






