Vandaag voor het eerst BCC gemaakt volgens recept Noskos: http://www.bbq-nl.com/2007/05/beer-can-chicken.html muv Koriander (vervangen door Oregano) en komijn (die lusten we hier echt niet, dus niet in huis, goede vervanger volgens mij is Nootmuskaat).
Wauw. Wat een smaakbeleving was dit. Fantastisch. Een groot succes hier en nu toegevoegd aan het "standaard" repertoire. Dank Noskos voor het delen van dit recept.
Korte reportage van mijn eerste BCC:
De eerste voorbereidingen:
Appelsnipers in bad van bier uit de BeerCan doen voor de lekker rooksmaak.
The Chicken:
Naast het feit dat dit echt geweldig smaakbeleving is, is dit een gerecht dat niet veel kost!
De Rub:
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zeezout (had alleen grof, en nog geen vijzel, dus was een uitdaging)
? theelepel knoflookpoeder
? theelepel Oregano
? theelepel Nootmuskaat
? theelepel vers gemalen zwarte peper
Dan krijg je dit kleurrijk en heerlijk riekend goedje:
Hulp in de keuken:
BCC op de BQQ:
na 30 minuten krieltjes en maiskolven erbij:
Het eindresultaat:
Loving it!
Wauw. Wat een smaakbeleving was dit. Fantastisch. Een groot succes hier en nu toegevoegd aan het "standaard" repertoire. Dank Noskos voor het delen van dit recept.
Korte reportage van mijn eerste BCC:
De eerste voorbereidingen:
Appelsnipers in bad van bier uit de BeerCan doen voor de lekker rooksmaak.

The Chicken:

Naast het feit dat dit echt geweldig smaakbeleving is, is dit een gerecht dat niet veel kost!
De Rub:
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zeezout (had alleen grof, en nog geen vijzel, dus was een uitdaging)
? theelepel knoflookpoeder
? theelepel Oregano
? theelepel Nootmuskaat
? theelepel vers gemalen zwarte peper
Dan krijg je dit kleurrijk en heerlijk riekend goedje:

Hulp in de keuken:

BCC op de BQQ:

na 30 minuten krieltjes en maiskolven erbij:

Het eindresultaat:

Loving it!