- Berichten
- 175
Vandaag tijdens de boodschappen spontaan besloten om m'n eerste BCC te gaan BBQen.
Lekker kippetje uitgezocht en op naar huis om eens te kijken hoe dat precies in z'n werk gaat.
Gelukkig kan ik hier op het forum mijn hart ophalen en voldoende info vergaren om te starten.
Here we go..
Uiteraard gebruiken we een biertje gebrouwen in ons eigen Brabant en lekker lui een rubje van The Rub Co.
Kippetje flink in de rub gezet en daarna een uurtje ingepakt weggelegd in folie.
Geheel volgens het advies het blik Bavaria voor de helft geledigd (geen straf) en het kippetje er op gezet.
Omdat de OTP47 niet al te groot is, toch besloten om van 1 kant te verhitten.
Natuurlijk af en toe gluren of alles nog goed gaat, maar het zag er goed uit.
Al met al heb ik er iets langer over gedaan dan normaal, maar het resultaat zag er prima uit.
Kippetje was prima op smaak en met wat salade en ovenfrietjes een overheerlijk maaltje.
Ik heb wel een paar "beginner" foutjes gemaakt tijdens de bereiding.
Allereerst was ik de olie vergeten en moest ik die later nog over de rub aanbrengen waardoor de kip niet mooi egaal in de rub zat.
Verder ben ik wat zuinig geweest met de temperatuur in de BBQ.
Te lang op een te lage temp laten garen waardoor het relatief lang duurde voor de kerntemperatuur goed was.
Uiteindelijk heb ik op het laatst nog even wat bij moeten stoken om het goed te krijgen. (low/slow gewend)
Al met al vond ik het leuker om te doen dan dat ik gedacht had.
Het is zeker voor herhaling vatbaar!
Lekker kippetje uitgezocht en op naar huis om eens te kijken hoe dat precies in z'n werk gaat.
Gelukkig kan ik hier op het forum mijn hart ophalen en voldoende info vergaren om te starten.
Here we go..
Uiteraard gebruiken we een biertje gebrouwen in ons eigen Brabant en lekker lui een rubje van The Rub Co.

Kippetje flink in de rub gezet en daarna een uurtje ingepakt weggelegd in folie.

Geheel volgens het advies het blik Bavaria voor de helft geledigd (geen straf) en het kippetje er op gezet.

Omdat de OTP47 niet al te groot is, toch besloten om van 1 kant te verhitten.

Natuurlijk af en toe gluren of alles nog goed gaat, maar het zag er goed uit.

Al met al heb ik er iets langer over gedaan dan normaal, maar het resultaat zag er prima uit.

Kippetje was prima op smaak en met wat salade en ovenfrietjes een overheerlijk maaltje.

Ik heb wel een paar "beginner" foutjes gemaakt tijdens de bereiding.
Allereerst was ik de olie vergeten en moest ik die later nog over de rub aanbrengen waardoor de kip niet mooi egaal in de rub zat.
Verder ben ik wat zuinig geweest met de temperatuur in de BBQ.
Te lang op een te lage temp laten garen waardoor het relatief lang duurde voor de kerntemperatuur goed was.
Uiteindelijk heb ik op het laatst nog even wat bij moeten stoken om het goed te krijgen. (low/slow gewend)

Al met al vond ik het leuker om te doen dan dat ik gedacht had.
Het is zeker voor herhaling vatbaar!