- Berichten
- 454
Ik had een stuk shortribs van Meatfish besteld en wilde het graag maken.
Zo gezegd zo gedaan, ik begon vrijdagnacht met het preppen.
Met een peper/zout rub (2:1).
Zaterdag in de middag rond de half 5 opgestart.
Samen met Iberico ribfingers de WSK opgestart.
Acacia kooltjes van Bbq flavours en wat beukenhout (geen idee hoe dat smaakt).
Fotootje van de maan.
Fotootje van mijn WSK. Dit was om 20.49.
De reden van mijn titel, om 2.00 eraf gehaald.
93C en zacht, gelukkig.
Er is een kerel op YB, Bradley van Chuds bbq.
Hij had een filmpje waarin hij zijn brisket in de Sousvide deed om het te laten rusten en warm te houden.
Dat gingen wij ook maar doen, gezien het bijna 2.15 was.
De zak was niet vacuumgetrokken omdat dat ding een verrotte herrie maakt.
Vandaag om 10AM het vlees eruit gehaald.
Gelukkig was mijn bark nog intact.
Niet te zien op de foto, maar hij was zacht en plenty juicy. Helaas, helaas was het vlees net wat te zout. Dus ja..... Volgende keer mijn rub minder zout.
En mijn run op de WSK.
De blauwe lijn is de grilltemp, de rode is het vlees.
De dips, natuurlijk om te kijken en om de iberico eruit te halen.
Ik heb wel een paar keer aan de schuifjes gezeten.
De temp is niet boven de 135C gekomen.
Al met al 16.38 (8C) - 2.03 (93C). Lachuh, doen we niet meer.
Fijne zondag.
Zo gezegd zo gedaan, ik begon vrijdagnacht met het preppen.
Met een peper/zout rub (2:1).
Zaterdag in de middag rond de half 5 opgestart.
Samen met Iberico ribfingers de WSK opgestart.
Acacia kooltjes van Bbq flavours en wat beukenhout (geen idee hoe dat smaakt).
Fotootje van de maan.
Fotootje van mijn WSK. Dit was om 20.49.
De reden van mijn titel, om 2.00 eraf gehaald.
93C en zacht, gelukkig.
Er is een kerel op YB, Bradley van Chuds bbq.
Hij had een filmpje waarin hij zijn brisket in de Sousvide deed om het te laten rusten en warm te houden.
Dat gingen wij ook maar doen, gezien het bijna 2.15 was.
De zak was niet vacuumgetrokken omdat dat ding een verrotte herrie maakt.
Vandaag om 10AM het vlees eruit gehaald.
Niet te zien op de foto, maar hij was zacht en plenty juicy. Helaas, helaas was het vlees net wat te zout. Dus ja..... Volgende keer mijn rub minder zout.
En mijn run op de WSK.
De blauwe lijn is de grilltemp, de rode is het vlees.
De dips, natuurlijk om te kijken en om de iberico eruit te halen.
Ik heb wel een paar keer aan de schuifjes gezeten.
De temp is niet boven de 135C gekomen.
Al met al 16.38 (8C) - 2.03 (93C). Lachuh, doen we niet meer.
Fijne zondag.