- Berichten
- 1.935
Al bladerend door mijn oude recepten kwam ik opeens deze weer tegen, een recept van zeker 15 jaar geleden uit het AD.
Een ovenrecept welke ik voor het eerst bij mijn schoonouders heb gegeten, heb het recept even omgetoverd naar BBQ recept.
Het originele recept is met zwarte olijven maar er is hier thuis iemand die groene olijven lekkerder vindt.
kippenpoten geportioneerd in karbonade en drumstick, gekruid met een mix van Noskos the Chicken en Verstegen Sparerib kruiden.
Kip op de BBQ eerst 20 min indirect gegaard bij 200 graden Celsius, daarna kort direct gegrild.
Kippenbouillon gemaakt en met alle ingrediënten ( cherrytomaten, olijven, knoflook, olijfolie, kappertjes, sambal oelek, witte wijn, rozemarijn)
Dit samen met de kipstukken in een ovenschaal samengevoegd en op de BBQ, indirect 50 minuten laten pruttelen bij een temperatuur van 200 graden C.
De schotel van de BBQ en 2 el vers gehakte peterselie erover, de Aardappelkroketjes op de BBQ, genoeg tijd want de kipschotel is verzengend heet, even een beetje laten afkoelen in de tijd dat de kroketjes goudbruin en krokant worden, en gegeten met een eenvoudige salade.
Deze schotel is te veel voor 2 personen dus de volgende dag de rest met Spaghetti gegeten.
Ongelooflijk dat dit recept in de vergetelheid is geraakt, we hebben er 2 dagen achtereen van gesmuld, puur genieten.
De volgende dag het kippenvlees van de botten gehaald en in stukjes terug bij de schotel, gegeten met Spaghetti, ook erg lekker!
Een ovenrecept welke ik voor het eerst bij mijn schoonouders heb gegeten, heb het recept even omgetoverd naar BBQ recept.

Het originele recept is met zwarte olijven maar er is hier thuis iemand die groene olijven lekkerder vindt.
kippenpoten geportioneerd in karbonade en drumstick, gekruid met een mix van Noskos the Chicken en Verstegen Sparerib kruiden.
Kip op de BBQ eerst 20 min indirect gegaard bij 200 graden Celsius, daarna kort direct gegrild.
Kippenbouillon gemaakt en met alle ingrediënten ( cherrytomaten, olijven, knoflook, olijfolie, kappertjes, sambal oelek, witte wijn, rozemarijn)
Dit samen met de kipstukken in een ovenschaal samengevoegd en op de BBQ, indirect 50 minuten laten pruttelen bij een temperatuur van 200 graden C.
De schotel van de BBQ en 2 el vers gehakte peterselie erover, de Aardappelkroketjes op de BBQ, genoeg tijd want de kipschotel is verzengend heet, even een beetje laten afkoelen in de tijd dat de kroketjes goudbruin en krokant worden, en gegeten met een eenvoudige salade.
Deze schotel is te veel voor 2 personen dus de volgende dag de rest met Spaghetti gegeten.
Ongelooflijk dat dit recept in de vergetelheid is geraakt, we hebben er 2 dagen achtereen van gesmuld, puur genieten.
De volgende dag het kippenvlees van de botten gehaald en in stukjes terug bij de schotel, gegeten met Spaghetti, ook erg lekker!