flamingbastard
Tondelzoeker
- Berichten
- 6
Hi,
Zit er een maximale tijd op het pekelen van zalm?
Ik ben vandaag namelijk begonnen met het pekelen (noskos recept).
Het proces is normaal toch 24 uur pekelen, 24 uur droog in de koelkast en dan kan de zal (koud) gerookt worden.
Mag deze 24 uur ook langer zijn (pekelen en/of drogen) en wat heeft dit voor effecten op de smaak?
Ik heb er namelijk niet aan gedacht dat ik over 48 uur geen tijd heb om thuis te roken
Groetjes!
Zit er een maximale tijd op het pekelen van zalm?
Ik ben vandaag namelijk begonnen met het pekelen (noskos recept).
Het proces is normaal toch 24 uur pekelen, 24 uur droog in de koelkast en dan kan de zal (koud) gerookt worden.
Mag deze 24 uur ook langer zijn (pekelen en/of drogen) en wat heeft dit voor effecten op de smaak?
Ik heb er namelijk niet aan gedacht dat ik over 48 uur geen tijd heb om thuis te roken

Groetjes!