- Berichten
- 906
Vandaag de Masterbuilt maar eens goed ingewijd. Het keramiek heeft inmiddels een licht tintje.
Ik heb het pulled pork wedstrijdrecept van Noskos gevolgd en het recept van Dominique voor de coleslaw.
Gistermiddag even naar de slager geweest voor een hele procureur van 2,7 kg. Gisteravond gestart met de voorbereidingen. De procureur geïnjecteerd en in een kant&klare rub gezet (normaal maak ik rubs altijd zelf, maar had dit potje nog staan). Ook gelijk even de coleslaw gemaakt.
Vanochtend nadat de kleine de fles gekregen had de MB aangestoken met de Looftlighter en om 08:30 het vlees er op gedaan, vergezeld door een paar blokjes appelhout. Is nog een beetje oefenen qua opstart, ben nog te voorzichtig met de temperatuur.
Toen de kamado eenmaal goed op temperatuur was ben ik gaan douchen en is hij toch even doorgeslagen naar 150 graden. Snel de schuiven op een kiertje gezet en de temp ging weer redelijk vlot omlaag. Daarna is de temperatuur perfect stabiel gebleven.
Bij 74 graden (na 4,5 uur) voorzien van een glaze en 2 uur later ingepakt. Bij 93 graden is hij geslaagd voor de priktest.
Het verbaasde me hoe weinig kolen hij verbruikt heeft bij zo’n lange run. En zoals gezegd, de MB heeft ook een lekker kleurtje opgepikt.
Kom maar op met dat knorretje
(Niet mijn eerste PP, wel de eerste sinds ik op het forum actief een)
Ik heb het pulled pork wedstrijdrecept van Noskos gevolgd en het recept van Dominique voor de coleslaw.
Gistermiddag even naar de slager geweest voor een hele procureur van 2,7 kg. Gisteravond gestart met de voorbereidingen. De procureur geïnjecteerd en in een kant&klare rub gezet (normaal maak ik rubs altijd zelf, maar had dit potje nog staan). Ook gelijk even de coleslaw gemaakt.
Vanochtend nadat de kleine de fles gekregen had de MB aangestoken met de Looftlighter en om 08:30 het vlees er op gedaan, vergezeld door een paar blokjes appelhout. Is nog een beetje oefenen qua opstart, ben nog te voorzichtig met de temperatuur.
Toen de kamado eenmaal goed op temperatuur was ben ik gaan douchen en is hij toch even doorgeslagen naar 150 graden. Snel de schuiven op een kiertje gezet en de temp ging weer redelijk vlot omlaag. Daarna is de temperatuur perfect stabiel gebleven.
Bij 74 graden (na 4,5 uur) voorzien van een glaze en 2 uur later ingepakt. Bij 93 graden is hij geslaagd voor de priktest.
Het verbaasde me hoe weinig kolen hij verbruikt heeft bij zo’n lange run. En zoals gezegd, de MB heeft ook een lekker kleurtje opgepikt.
Kom maar op met dat knorretje

(Niet mijn eerste PP, wel de eerste sinds ik op het forum actief een)
Laatst bewerkt: