- Berichten
- 371
Weekje geleden 2 stukken van 1500gr buikspek ontvangen via de internetslager (Aalvink). Daar wilde ik bacon van maken. Daarom heb ik een cure mét maple syrup, de ander zonder gemaakt en daarmee het buikspek ingesmeerd. Beide ingepakt in een ziplock zak en toen de koelkast in.

Weekje in de koeling elke dag even draaien en vandaag mochten ze , na een nachtje drogen, op de smoker.





De maple syrup bacon heeft net een iets zoetere smaak als de andere bacon, maar verder beide goed gelukt.
Nu nog even afkoelen zodat ik ze zo kan vacumeren en kan invriezen.
Vanavond gaat al een stuk door de carbonara, heb er zin in!

Weekje in de koeling elke dag even draaien en vandaag mochten ze , na een nachtje drogen, op de smoker.





De maple syrup bacon heeft net een iets zoetere smaak als de andere bacon, maar verder beide goed gelukt.
Nu nog even afkoelen zodat ik ze zo kan vacumeren en kan invriezen.
Vanavond gaat al een stuk door de carbonara, heb er zin in!